Reacția lui Pep Guardiola după ce s-a scris că poate pleca de la Manchester City în urma scandalului imens 

Pep Guardiola Manchester City Premier League Anglia
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 17:24
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 17:26

Manchester City are noi probleme legate de situația financiară a clubului și transferurile realizate. 

În cursul zilei de luni, Premier League anunța că Manchester City este anchetată, fiind acuzată că a încălcat de nu mai puțin de 100 de ori fair-play-ul financiar din Anglia, în ultimii ani. Deși s-au scris multe pe subiect, inclusiv că se cere excluderea din competiție a campioanei en-titre sau depunctarea, cazul urmează să fie anchetat. 

Pep Guardiola a susținut conferința de presă premergătoare meciului cu Aston Villa din campionat, iar acolo a vorbit despre subiectul care a ținut prima pagină a ziarelor din Marea Britanie. 

Pep Guardiola: „Am fost deja condamnați!” 

Antrenorul a punctat că nu înțelege de ce echipa sa a fost „condamnată” din start, în ciuda faptului că nu există o decizie clară în acest sens. 

„Primul gând a fost că am fost deja condamnați. Ce se întâmplă acum, ce s-a întâmplat luni este același lucru precum s-a întâmplat cu UEFA. Am avut deja acuzații acum am fost acuzați. Trebuie să înțelegeți că 19 echipe din Premier League  ne acuză fără să avem ocazia de a ne apăra. 

Cuvântul clubului, patronului meu, directorului meu, CEO-ului meu, oamenilor mei, care au explicat totul de-a lungul acestor trei sau patru ani...știți exact de ce parte sunt. Pe de altă parte, aș spune că suntem norocoși că trăim într-o țară minunată și într-o societate unde toată lumea este nevinovadă până la proba contrarie. Noi nu am avut această oportunitate, avem deja sentința pusă și dură. 

Nu știu ce s-a întâmplat. De cealaltă parte, personal, mă bucur că suntem aici, așa cum s-a întâmplat și la UEFA. Ok, avem șansa să ne apărăm, cred că avem avocați buni, UEFA a avut avocați buni și Premier League, cu 19 echipe, își vor lua avocați buni pentru a-și apăra poziția, așa cum vom face și noi. 

Timpul va dicta ce se va întâmpla. În cazul în care nu suntem nevinovați, vom accepta ceea ce judecătorul, Premier League, decide. Însă ce se întâmplă dacă, în aceeași situație precum cea cu UEFA, suntem nevinovați? Ce se întâmplă cu recuperarea daunelor primite?

În această lume nu sunt dușmani sau prieteni, ci doar interese”, a declarat Pep Guardiola la conferința de presă.

Ce a spus Pep Guardiola despre plecarea de la Manchester City 

Catalanul a semnat un nou contract cu „cetățenii”, valabil până în 2025, însă odată cu apariția scandalului s-a scris că ar putea pleca de la echipă. În acest context, au fost scoase la suprafață declarațiile lui mai vechi, în care spunea că dacă este mințit de club, atunci va pleca. 

Întrebat despre subiectul menționat, Pep Guardiola a oferit un răspuns sigur. 

„Nu mă voi mișca de pe acest scaun, vreau să stau. Mai mult ca niciodată, sunt sigur. Ei nu m-au mințit. Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu UEFA, nu am făcut nimic greșit. De ce nu ar trebui să am încredere în oamenii mei?”, a adăugat antrenorul. 

Manchester City poate fi depunctată sau exclusă din Premier League 

BBC anunță că, după ce o comisie independentă a stabilit că Manchester City, campioana en-titre din Anglia, a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar, echipa ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League!

”Premier League a acuzat Manchester City de peste 100 de încălcări ale regulilor sale financiare, în urma unei investigații care a durat patru ani.

Aceasta a trimis clubul în fața unei comisii independente în legătură cu presupusele încălcări ale regulilor între 2009 și 2018.

De la amendă și depunctare până la excluderea din campionat

De asemenea, a acuzat City că nu a cooperat de când a început investigația, în decembrie 2018.

În sezonul trecut, City a câștigat al șaselea său titlu în Premier League de la preluarea din 2008 de către Abu Dhabi United Group.

Comisia poate impune pedepse care includ o amendă, deduceri de puncte și excluderea unui club din Premier League”, a explicat BBC.

Într-o declarație, Premier League a afirmat că City a încălcat regulile care îi impun să furnizeze "informații financiare exacte care să ofere o imagine corectă și veridică a situației financiare a clubului".

Aceste informații au vizat veniturile clubului, care includ veniturile din sponsorizări și costurile de operare, mai precizează BBC.

Manchester City este campioana en-titre a Angliei și în acest sezon se află pe locul 2 în Premier League, la 5 puncte distanță de liderul Arsenal.

Giganții din Premier League care au votat excluderea lui Manchester City din eșalonul de top al Angliei. Anunțul făcut de presa britanică

Potrivit Sky Sports, mai multe cluburi din Premier League vor ca Manchester City să fie exclusă din prima divizie în cazul în care se află că sunt vinovați de cele 101 reguli pe care le-au încălcat de-a lungul a nouă sezoane.

Aceeași sursă a indicat că, printre echipe, se află și Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham: „Nu va fi atât de multă simpatie pentru City, care a câștigat de șase ori Premier League în ultimii 11 ani, dacă se dovedește că e vinovată”.

Cea mai severă sancțiune ar fi ca „cetățenii” să vie expulzați din liga pe care au dominat-o fără drept de apel în ultimii ani. Sky Sports a mai scris că o amendă asupra clubului nu va fi atât de eficientă precum o sancțiune de calibrul respectiv.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!