Giganții din Premier League care vor excluderea lui Manchester City din eșalonul de top al Angliei. Anunțul făcut de presa britanică

Manchester City Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 18:12
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 18:11

O comisie independentă a stabilit că gruparea campioană din Anglia a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar.

BBC anunță că, după ce o comisie independentă a stabilit că Manchester City, campioana en-titre din Anglia, a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar, echipa ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League - DETALII AICI.

Giganții din Premier League care au votat excluderea lui Manchester City din eșalonul de top al Angliei. Anunțul făcut de presa britanică

Potrivit Sky Sports, mai multe cluburi din Premier League vor ca Manchester City să fie exclusă din prima divizie în cazul în care se află că sunt vinovați de cele 101 reguli pe care le-au încălcat de-a lungul a nouă sezoane.

Aceeași sursă a indicat că, printre echipe, se află și Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham: „Nu va fi atât de multă simpatie pentru City, care a câștigat de șase ori Premier League în ultimii 11 ani, dacă se dovedește că e vinovată”.

Cea mai severă sancțiune ar fi ca „cetățenii” să vie expulzați din liga pe care au dominat-o fără drept de apel în ultimii ani. Sky Sports a mai scris că o amendă asupra clubului nu va fi atât de eficientă precum o sancțiune de calibrul respectiv.

Declarația Premier League despre Manchester City

Într-o declarație, Premier League a afirmat că City a încălcat regulile care îi impun să furnizeze "informații financiare exacte care să ofere o imagine corectă și veridică a situației financiare a clubului".

Aceste informații au vizat veniturile clubului, care includ veniturile din sponsorizări și costurile de operare, a precizat BBC. Manchester City este campioana en-titre a Angliei și în acest sezon se află pe locul 2 în Premier League, la 5 puncte distanță de liderul Arsenal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!