NEWS ALERT BBC anunță: Manchester City, depunctată sau exclusă din Premier League! UPDATE: A venit și reacția campioanei Angliei

Manchester City Abu Dhabi United Group BBC Fair-Play Financiar Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2023, 13:52
Data actualizarii: Luni 06 Februarie 2023, 14:22

O comisie independentă a stabilit că gruparea campioană din Anglia a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar.

UPDATE ORA 14:14 Prima reacție a lui Manchester City, publicată în urmă cu câteva minute pe site-ul oficial al clubului:

”Manchester City FC este surprinsă de publicarea acestor presupuse încălcări ale regulamentului Premier League, în special având în vedere angajamentul extins și cantitatea mare de materiale detaliate care au fost furnizate EPL.

Clubul salută revizuirea acestei chestiuni de către o comisie independentă, pentru a analiza în mod imparțial ansamblul cuprinzător de dovezi irefutabile care există în sprijinul poziției sale.

Ca atare, așteptăm cu nerăbdare ca această chestiune să fie rezolvată odată pentru totdeauna”.

UPDATE ORA 14:00 Manchester City nu a comentat încă posibila sa excludere din Premier League. Mai mult, a postat acum câteva minute pe Twitter și pe site-ul oficial ”ghidul” meciurilor și evenimentelor de la club din această săptămână!

Știrea inițială

BBC anunță că, după ce o comisie independentă a stabilit că Manchester City, campioana en-titre din Anglia, a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar, echipa ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League!

”Premier League a acuzat Manchester City de peste 100 de încălcări ale regulilor sale financiare, în urma unei investigații care a durat patru ani.

Aceasta a trimis clubul în fața unei comisii independente în legătură cu presupusele încălcări ale regulilor între 2009 și 2018.

De la amendă și depunctare până la excluderea din campionat

De asemenea, a acuzat City că nu a cooperat de când a început investigația, în decembrie 2018.

În sezonul trecut, City a câștigat al șaselea său titlu în Premier League de la preluarea din 2008 de către Abu Dhabi United Group.

Comisia poate impune pedepse care includ o amendă, deduceri de puncte și excluderea unui club din Premier League”, a explicat BBC.

Declarația Premier League despre Manchester City

Într-o declarație, Premier League a afirmat că City a încălcat regulile care îi impun să furnizeze "informații financiare exacte care să ofere o imagine corectă și veridică a situației financiare a clubului".

Aceste informații au vizat veniturile clubului, care includ veniturile din sponsorizări și costurile de operare, mai precizează BBC.

Manchester City este campioana en-titre a Angliei și în acest sezon se află pe locul 2 în Premier League, la 5 puncte distanță de liderul Arsenal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!