Onana Ajax Amsterdam Andre Onana TAS UEFA Fotbal extern Veste uriasa primita de Onana! I s-a redus suspendarea dupa ce a fost gasit dopat! Cand se va intoarce pe teren portarul lui Ajax

Veste uriasa primita de Onana! I s-a redus suspendarea dupa ce a fost gasit dopat! Cand se va intoarce pe teren portarul lui Ajax

Fotbalistul va reveni cu 3 luni mai repede pe terenul de fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Iunie 2021, 17:09
Data actualizarii: Joi 10 Iunie 2021, 17:38

Cosmarul lui Onana se apropie de final. Apelul facut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) in cazul in care UEFA il condamna pe portarul lui Ajax ca s-a dopat a fost acceptat. Suspendarea fotbalistului camerunez se va incheia pe 4 noiembrie 2021, cu 3 luni inainte de termen, si i se va permite sa se antreneze cu echipa din 4 septembrie 2021, potrivit comunicatului emis de clubul olandez.

Portarul a fost suspendat pe 5 februarie 2021, dupa ce la un control anti-doping din 30 octombrie 2020 a rezultat ca a consumat o substanta interzisa de WADA. Fotbalistului i-a fost interzisa orice activitate sportiva profesionista timp de 1 an, pedeapsa aplicandu-se si la echipa nationala. Atunci, Onana s-a aparat si a declarat ca a fost o simpla greseala care a dus la o adevarata tragedie.

"Vreau sa clarific si sa spun ca totul a fost rezultatul unei erori umane. Am luat din greseala un medicament care contine o substanta interzisa de WADA. Medicamentul a fost prescris prietenei mele si l-am incurcat cu o simpla aspirina pentru ca ambalajul era aproape identic, ceea ce regret", a precizat Onana, la vremea respectiva, pe contul oficial de Twitter.

Ajuns la 25 de ani, portarul mai are contract cu Ajax pana in vara lui 2022 cu Ajax, pentru care evolueaza din 2016.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!