Diego Armando Maradona Argentina-Anglia Campinatul Mondial 1986 Hand of God Fotbal extern

"Mana lui Dumnezeu", momentul care a SOCAT o lume intreaga! PLANETA s-a oprit pentru numarul de MAGIE facut de Maradona in fata Angliei

Diego Armando Maradona a incetat din viata la varsta de 60 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Noiembrie 2020, 20:50
Data actualizarii: Miercuri 25 Noiembrie 2020, 21:27

Maradona este considerat de foarte multi fani ai fotbalului cel mai bun jucatori din toate timpurile. Este venerat de fanii lui Napoli, dupa ce a reusit sa le aduca acestora singurele doua titluri din istorie, dar si o cupa UEFA.

Pe langa evolutiile fabuloase de la echipa napoletana, Maradona este o legenda a Barcelonei, a Sevillei sau a Bocai Juniors.

Dar mai presus decat toate acestea, va ramane in istorie drept omul care a castigat aproape de unul singur Cupa Mondiala din 1986 pentru Argentina.

Poate cel mai cunoscut si mai controversat deopotriva moment din cariera lui Maradona s-a petrecut in sferturile de finala ale acelei editii. In meciul impotriva Angliei, la scorul de 0-0, Maradona a primit o minge inalta de la un adversar, pe care a impins-o in poarta lui Peter Shilton cu mana, fara ca arbitrul sa observe.

Golul a fost validat, iar aceasta faza a ramas in istorie cu denumirea de "Hand of God" (Mana lui Dumnezeu), dupa explicatia unica data chiar de Maradona la finalul partidei.

In cele din urma, Argentina a castigat acel meci cu 2-1, dupa ce tot Maradona a inscris unul dintre cele mai frumoase goluri din istorie.

Modifică setările cookies