Fotbal extern

VIDEO Golul pe care ar fi gelos și Ronaldo! :) Reușita cu care 'puștiul-minune' de doar 15 ani se poate bate la Trofeul Puskas: foarfecă din 17 metri

Palmeiras a jucat cu Oeste în Copinha 2022, turneu al echipelor U20 din Sao Paulo, 5-2.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 09:00
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 09:05

Meciul a fost de-a dreptul spectaculos, așa cum sunt majoritatea partidelor din Brazilia, însă cel care s-a făcut remarcat este un puști de doar 15 ani! Numele său ar putea fi pe buzele tuturor în curând, marile cluburi din Europa fiind deja pe urmele sale. 

Endrick Felipe Moreira de Sousa (15 ani) este un nume deja cunoscut în rândul fanilor brazilieni. Tânărul este numit 'puștiul-minune' al lui Palmeiras, iar ultima sa reușită ar putea confirma acest lucru. 

Gol din foarfecă de la 17 metri 

Deja cunoscut pentru golurile sale spectaculoase, Endrick a reușit să înscrie cum mulți dintre marii fotobaliști doar visează. În minutul 14 al partidei, când scorul era 2-0 deja pentru Palmeiras, tânărul fotbalist și-a făcut simțită prezența în teren. 

După un atac la poarta oaspeților, balonul era trimis pe sus, cu capul, de fundașii lui Oeste, la marginea careului de 16 metri. După o deviere a balonului, aflat la 17 metri, Endrick nu a lăsat mingea să cadă, trimițând o foarfecă spectaculoasă, direct la vinclu, lăsându-l fără replică pe portarul advers.

Golul său este demn de Trofeul Puskas, fiind preluat rapid de marile publicații de sport din lume. 

Al doilea gol spectaculos la doar 15 ani!

Tânărul fotbalist nu este la prima astfel de reușită, având chiar două goluri care s-ar putea înscrie lejer la Trofeul Puskas, câștigat anul acesta de Erik Lamela. Majoritatea reușitelor sale sunt de-a dreptul spectaculoase. 

În ultimele luni, Endrick a marcat mai multe goluri care l-au pus pe lista de interes a marilor cluburi din Europa. 

Barca, Liverpool sau City, cu ochii pe Endrick 

Cluburile de top din Europa au fost asociate cu un posibil interes pentru tânărul fotbalist. Endrick este comparat deja cu compatriotul său, Ronaldo, iar până în prezent ar fi înscris deja 165 de goluri în 169 de meciuri pentru Palmeiras, la nivel de juniori. Numele său a fost asociat cu echipe precum Barcelona, Liverpool, Manchester United sau Manchester City.

Cotidianul SPORT anunță că scouterul Barcelonei de pe piața din Brazilia îl urmărește atent pe Endrick, fiind prezent la meciurile în care tânărul jucător participă în Sao Paulo. Emisarul Barcelonei ar fi ajuns la al treilea meci consecutiv în care îl urmărește pe cel care se anunță a fi un mare fotbalist. 

Erik Lamela, cel mai frumos gol în 2021

Lamela a fost premiat pentru reuşita din meciul cu Arsenal, din campionatul Angliei, din 14 martie 2021.

Ceilalţi finalişti au fost Patrik Schick (Cehia) - golul marcat de la 45 de metri în meciul cu Scoţia, de la Euro-2020, la 14 iunie 2021, şi Mehdi Taremi (FC Porto) - reuşita "din foarfecă" de la meciul cu Chelsea, din Liga Campionilor, de la 13 aprilie 2021.

Modifică setările cookies