Premier League anti-vaxxer Bayern Munchen coronavirus vaccin anti-covid Fotbal extern

Cluburile engleze urmează exemplul lui Bayern Munchen și nu-și mai plătesc jucătorii nevaccinați!

Echipele din Premier League au ajuns la capătul răbdării și își amenință vedetele cu micșorarea salariilor, dacă continuă atitudinea anti-vaccinistă.  

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 12:30
Data actualizarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 13:49

După apariția a numeroase cazuri a variantei Omicron a Covid-19, cea mai contagioasă de până acum, Bayern Munchen și-a anunțat jucătorii că nu mai tolerează scepticismul față de vaccinurile împotriva coronavirusului și nu va mai plăti absența de la meciuri sau antrenamente, pentru cei care sunt nevaccinați și se infectează sau sunt nevoiți să se izoleze. 

Luna trecută, oficialii clubului german au pus în aplicare amenințările pentru cinci dintre fotbaliștii săi, Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting și Michael Cuisance. Kimmich, unul dintre căpitanii lui Bayern și ai naționalei Germaniei, cunoscut ca cel mai vocal anti-vaxxer din Bundesliga, pare că și-a schimbat părerea, după acest anunț, ceea ce ar fi reprezentat un exemplu pentru colegii săi adepți ai teoriei conspirațiilor. 

Echipele profesioniste din Anglia vor să urmeze exemplul lui Bayern Munchen

Cluburile din Premier League au luat exemplul celor de la Bayern și și-au anunțat deja jucătorii că nu vor mai tolera absențele provocate de infectarea cu Covid-19 sau carantinarea pentru cei nevaccinați, care intră în contact cu persoane infectate. Presa britanică dă exemplul vedetei unui club de top din prima ligă engleză, fotbalistul fiind nevoit să se autoizoleze de patru ori, în stagiunea trecută, așa că a lipsit mult din programul echipei, deși a primit salariile în mod normal.  

Mai mult de jumătate din cluburile din Premier League au anunțat deja EFL că și-au consultat avocații și că sunt dispuse să meargă în tribunal, dacă jucătorii și sindicatul acestora, Professional Footballers Association, vor contesta deciziile de reducere salarială. De asemenea, în condițiile în care Qatarul a anunțat că la CM 2022 vor participa doar cei vaccinați de cel puțin două ori, FA i-ar fi pus în vedere selecționerului Gareth Southgate că va trebui, începând cu luna viitoare, să pună printre criteriile de convocare la naționala Angliei și pe cel al vaccinării, deși acesta spusese inițial că pentru el nu contează dacă un fotbalist a fost inoculat sau nu.  

Rata de vaccinare în fotbalul profesionist englez este de 70%

Decizia radicală vine după ce managerii au fost lipsiți de numeroși jucători, pentru că noile reguli cer ca cei nevaccinați să intre în carantină, dacă au intrat în contact cu o persoană infectată, indiferent dacă primele lor teste sunt negative. În primele patru divizii engleze, considerate profesioniste, media de vaccinare cu schema completă este de 70%, cu Leeds, Brentford și Wolverhampton cu aproape toți jucătorii din lot dublu vaccinați, în timp ce o echipă din Championship are la dispoziție doar șapte jucători pentru antrenamente, pentru că restul ar fi nevaccinați și în carantină.  

"Este doar pur egoism. Ceilalți jucători s-au săturat de situația asta, managerii s-au săturat de probleme și, dacă meciurile sunt anulate sau ne întoarcem la porțile închise pentru stadioane, suporterii se vor sătura de haosul din cadrul cluburilor și au tot dreptul să fie enervați", a spus conducătorul unui club din Premier League, sub protecția anonimatului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!