Novak Djokovic Australian Open 2022 Novak Djokovic vaccin Tenis

GALERIE FOTO Răspunsul lui Novak Djokovic, când a fost întrebat dacă se vaccinează pentru a putea participa la Australian Open 2022

Novak Djokovic a lăsat de înțeles că nu a luat o decizie finală cu privire la vaccinare și, implicit, participarea la Australian Open 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:05
Data actualizarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 11:07

Pierzător în semifinalele Turneului Campionilor, Novak Djokovic și-a încheiat sezonul 2021 și a fost întrebat, la conferința de presă organizată după meci, care îi sunt planurile cu privire la ediția 2022 a Openului Australian, programată în perioada 17-30 ianuarie.

În contextul în care autoritățile de la Antipozi au anunțat oficial obligativitatea vaccinării ca cerință impusă jucătorilor pentru a lua parte la Australian Open, Novak Djokovic - un contestatar al obligativității vaccinării anti-COVID - a oferit un răspuns prin care lasă de înțeles că nu s-a hotărât încă dacă se va vaccina sau nu pentru a putea juca la Melbourne.

Alexander Zverev: „Sperăm ca guvernul australian să facă o excepție pentru ca Novak Djokovic să joace.”


Openul Australian este turneul de mare șlem în care Novak Djokovic a scris istorie, devenind cel mai titrat tenismen din întreaga istorie a întrecerii, cu 9 trofee cucerite în perioada 2008-2021. 

„Vom vedea. Nu am vorbit cu directorul turneului. Așteptam să aud care va fi decizia finală. Acum că o știu, va trebui să așteptăm și să vedem.

Nu contează dacă e vorba despre vaccinare sau despre altceva. Ar trebui să ai libertatea de a alege, de a decide ce vrei să faci. În cazul acesta, să alegi ce vrei să introduci în propriul corp,” a declarat Novak Djokovic, imediat după încheierea semifinalei Turneului Campionilor, notează Sports Yahoo

Număr 3 ATP, Alexander Zverev a avut o declarație bizară, în care a afirmat că toți jucătorii trebuie să respecte regulile, dar în același timp speră ca guvernul australian să poată face o excepție pentru liderul mondial

„E o chestiune dificilă, pentru că e politică. Vizităm o altă țară, nu e vorba despre tenis aici, ci despre virusul care circulă. Trebuie să urmăm cu toții regulile, dar sper ca Djokovic să joace. Eu sunt număr 3 mondial, iar dacă Novak nu joacă, îmi e mai ușor să câștig turneul, asta e evident. De asemenea, e lider ATP, deci ar trebui să fie prezent.

Să sperăm că guvernul australian va face o excepție sau orice pot să facă pentru el pentru ca Novak Djokovic să poată participa,” a afirmat Zverev.

Duminică, 21 noiembrie, Alexander Zverev se va duela cu Daniil Medvedev, în ultimul act al Turneului Campionilor. Partida va începe la ora 18:00.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!