Rugby

România – Uruguay, mutat în Italia. Toți componenții naționalei noastre sunt vaccinați! Motivul deciziei 

Meciul test România – Uruguay, programat pentru 6 noiembrie pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, a fost mutat de Federația internațională în Italia, pe 7 noiembrie, la cererea reprezentativei sud-americane.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 14:51
Data actualizarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 14:55

Partida se va disputa la Verona, de la ora 15.00. Uruguayenii s-au temut de situația sanitară din țara noastră și au solicitat o altă locație, mai sigură.

Jocul rankează în clasamentul World Rugby, în cazul unei victorii România putând ajunge de pe locul 18 pe 16. În funcție de pozițiile ocupate în acest top, naționala respectivă primește anumite beneficii, fonduri de la World Rugby și meciuri cu adversari importanți.

Interesant este că toți jucătorii români convocați pentru această confruntare sunt vaccinați, ca și întreg staff-ul tehnic al naționalei.

Partida cu Țările de Jos, programată pentu 13 noiembrie și contând pentu ultima etapă a Rugby Europe Championship 2021, se va disputa pe „Arcul de Triumf”, dar cu porțile închise.

Tot în noiembrie, pe 20, România mai are programat un meci test cu Toga, pe aceeași arenă, de la ora 17.30, dar detaliile organizării acestui joc vor fi stabilite în săptămânile următoare, în funcție de situația epidemiologică din țara noastră.

Deși nu ne place, înțelegem pe deplin decizia celor de la naționala Uruguayului de a nu dori să joace în România, pentru că, dacă ne uităm pe ultimele statistici legate de evoluția pandemiei, suntem pe locul 1 în Europa la decese și infectări. Este o realitate care poate descuraja pe oricine, de aceea am acceptat propunerea de a juca pe teren neutru, într-o țară care controlează foarte bine în acest moment situația legată de Sars-Cov2.

Pentru Stejari, pentru orice sportiv de altfel, ar fi însemnat enorm suportul publicului, al fanilor, însă rămânem cu gândul la acea atmosferă superbă din meciul cu Argentina și sperăm să-i putem avea lângă noi cât mai repede pe fanii noștri.”, a explicat situația Alin Petrache, președintele Fedeației Române de Rugby.

CITESTE SI
Modifică setările cookies