Nick Kyrgios își apără conaționalii: „Nu vreau anularea Australian Open, dar un turneu cu străini nevaccinați e imoral!”

Nick Kyrgios Australian Open 2022 Nick Kyrgios podcast Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 09:31
Data actualizarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 09:34

Nick Kyrgios crede că, pentru cetățenii din Melbourne, organizarea unui Australian Open cu jucători nevaccinați este imorală.

Până la începerea noului sezon, Nicholas Kyrgios își petrece timpul antrenându-se pentru Australian Open, jucând jocuri video și înregistrând podcasturi.

Vorbele tenismenului australian emise în timpul înregistrărilor au generat multe controverse, după doar câteva episoade, iar Nick Kyrgios a simțit nevoia să revină asupra temei anulării Australian Open, ținând să lămurească anumite aspecte. 

Nick Kyrgios: „Mă gândesc la oamenii din Melbourne, care au trecut prin 300 de zile de carantină.”


„Nu cred că Australian Open ar trebui organizat, gândindu-ne la oamenii din Melbourne. Trebuie să le transmiți un mesaj. Cât timp a stat Melbourne în carantina? Două sute șaptezeci și cinci de zile? 

Să spun că vreau anularea Openului Australian, cred că asta a fost scoasă din context. Toată lumea care mă cunoaște știe că fac sacrificii pentru acest sport în fiecare zi. Dar mă gândesc la oamenii din Melbourne, care au traversat aproape 300 de zile de iad, o carantină în care libertatea li s-a luat. Nu cred că e corect din punct de vedere moral ca ei să vadă jucători de peste mări venind nevaccinați și putând să joace în voie în țara noastră,” a declarat Nick Kyrgios într-un videoclip publicat sub formă de Instastory, notează The Guardian.

Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie. Deși o decizie finală nu a fost luată până în acest moment, autoritățile lasă de înțeles că nu vor primi jucători nevaccinați la această ediție a Grand Slam-ului de la Antipozi. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!