Qatar alcool cazare cupa mondiala 2022 qatar 2022 CM 2022

Din cauza numărului mic al locurilor de cazare, fanii vor fi cazați și în corturi, la Mondialul din Qatar! 

Pentru că numărul vizitatorilor va fi de 10 ori mai mare decât cel al locurilor de cazare, mulți spectatori de la CM 2022 vor fi cazați în corturi sau în case mobile.  

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Decembrie 2021, 13:51
Data actualizarii: Vineri 24 Decembrie 2021, 14:07

Qatarul are o suprafață de doar 11.581 km2, aproximativ cât județele Iași și Neamț cumulat, dar o populație de 2.8 milioane de persoane. Țara de pe costa Peninsulei Arabice are la dispoziție doar 175.000 de locuri de cazare, dar așteaptă 1.5 milioane de suporteri pentru meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal pe care îl va organiza în decembrie 2022. 

Soluția pentru fanii de fotbal corturi, case mobile și vase de croazieră

Neputând ofere locuri în hoteluri pentru un număr atât de mare de vizitatori, qatarioții vor să construiască campinguri de lux, așa-numitele locații "glamping", operațiune care presupune amplasarea de corturi în deșert. De asemenea, țara vrea să folosească locuri de cazare aflate peste graniță, în Arabia Saudită, cel mai probabil în Ash Sharqiyah (Provincia Estică), cu capitala la Dammam. 

De asemenea, o flotă de case mobile somptuoase a fost deja comandată, iar un contract a fost semnat cu două companii care dețin vase de croazieră, pentru ca două vapoare să fie andocate în Portul Doha, pe durata turneului. Spectatorii cu dare de mână și-au rezervat deja camere în Arabia Saudită, la Riad, în Emiratele Arabe Unite, în Dubai și Abu Dhabi, sau în Bahrain, de unde vor zbura cu avioane private în ziua disputării partidelor. 

Nu s-a rezolvat încă problema consumului de alcool

O problemă pe care încă nu au rezolvat-o organizatorii CM 2022 este cea referitoare la consumul de alcool pe durata turneului final. Qatarul și toate țările arabe din zonă, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuweit, Iran și Oman, interzic consumul băuturilor alcoolice de către musulmani și pe teritoriul țărilor cu religie islamică. 

Cum la turneu vor participa, suporteri cunoscuți pentru consumul mare de bere și băuturi alcoolice, precum cei din Anglia, Germania sau Olanda, cel mai probabil, microbiștii vor fi încurajați să consume băuturi răcoritoare, ceai, cafea și energizante, care au fost declarate halal de către autoritățile religioase din aceste țări, sau să se ia în calcul amplasarea unor "puncte de consum" în apele internaționale, în Golful Persic sau Golful Oman. Unii fani ar putea opta să zboare pentru vizionarea meciurilor în ziua meciului și să plece imediat după fluierul final.     

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!