Lionel Messi este pe cale să stabilească un nou record. Suma pentru care vor fi scoase la licitație tricourile purtate la Cupa Mondială

Lionel Messi Argentina cupa mondiala 2022 Stiri Lionel Messi/sursa foto: Getty
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 19:19
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 19:31

Lionel Messi a scris istorie la Cupa Mondială din Qatar, unde a reușit să cucerească titlul cu reprezentativa Argentinei. 

În urma acestui succes, starul lui Inter Miami a cucerit al optulea Balon de Aur, iar jucătorul urmează să bifeze o nouă bornă importantă, chiar dacă nu pe plan sportiv. 

Un număr de şase tricouri purtate de Lionel Messi la Cupa Mondială 2022 din Qatar, estimate la 10 milioane de dolari, vor fi scoase la licitaţie în decembrie, a anunţat luni casa de licitaţii Sotheby's, potrivit Agerpres.

Acestea sunt tricourile pe care căpitanul campionilor mondiali le-a purtat în primele reprize ale meciurilor din grupă cu Arabia Saudită şi Mexic, şi cele purtate ulterior în meciurile eliminatorii împotriva Australiei, Olandei, Croaţiei şi Franţei, ultimul în finală.

Dacă estimarea de 10 milioane de dolari (9,15 milioane de euro) este corectă, lotul ar putea ameninţa recordul pentru cel mai scump obiect sportiv vândut vreodată. Până acum, recordul este deţinut de un tricou al legendarului baschetbalist Michael Jordan (Chicago Bulls), în finala NBA din 1998, achiziţionat anul trecut pentru 10,1 milioane de dolari.

O parte din încasările din vânzare va fi donată proiectului UNICAS, o iniţiativă a unui spital din Barcelona specializat în boli rare ale copiilor. 

Messi, convins să joace și la CM 2026 dacă Argentina va cuceri Copa America

Nicolas Tagliafico (31 de ani), fundașul lui Olympique Lyon, este convins că Lionel Messi va fi convins să joace și la CM 2026 în cazul în care Argentina va continua forma bună, iar campioana mondială va cuceri și următoarea ediție a Copa America, programată în intervalul 20 iunie - 14 iulie 2024, în SUA.

"Știți care este cheia pentru a-l face pe Messi să continue la echipa națională? Să câștigăm Copa America anul viitor. Dacă vom câștiga Copa America vom putea prelungi puțin. Dacă nu am fi câștigat Cupa Mondială din Qatar, s-ar fi retras, însă am reușit, iar acum el vrea să se bucure de aceste luni de după turneul final.

Dacă vom merge în SUA și vom câștiga Copa America, își va dori să rămână la națională. Trebuie să încercăm să prelungim cât mai multă această serie foarte bună de la echipa națională. Dacă vom câștiga Copa America, sunt convins că vom reuși să îl facem pe Leo să rămână", a spus Nicolas Tagliafico, de asemenea campion mondial cu Argentina, într-un interviu pentru La Nacion.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!