Fotbal extern

Încă un scandal imens legat de Mondialul din Qatar! Șeicii organizatori garantează siguranța comunității LGBTQ+ cu o singură condiție

Campionatul Mondial din 2022 se va desfășura în Qatar!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 21:35
Data actualizarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 21:37

Turneul va avea loc, în premieră, în iarnă, iar în jurul organizării sale în Qatar au fost multe controverse și scandaluri. Cel mai recent are legătură cu legea împotriva homosexualității care este impusă în zona arabă. Într-un interviu acordat recent de Nasser Al-Khater, președintele comitetului organizator al Mondialului din 2022, moderatoarea a ridicat problema menționată mai sus. 

În ciuda faptului că homosexualitatea nu este permisă în emirat, acesta le-a garantat celor din comunitatea LGBTQ+ că vor fi în siguranță cât timp respectă o singură condiție. 

Nasser Al-Khater: „Vor avea dreptul să asiste la meciuri, dar cu o condiție!”

Liderul din Qatar a vorbit pentru CNN despre subiect, iar declarațiile sale au stârnit o nouă serie de controverse și reacții negative. 

„Demonstrațiile de afecțiune în public sunt văzute rău și asta se aplică tuturor. Qatar și țările vecine suntem mult mai conservatoare și cerem ca fanii să respecte asta. Suntem siguri că vor face asta, așa cum și noi respectăm diferite culturi, sperăm ca și a noastră să fie respectată. 

Toți vor veni în Qatar ca suporteri și participanți la un turneu de fotbal și vor putea face ceea ce fac toți. Îi întâmpinăm pe toți și îi invităm să vină să cunoască țara înainte de Mondial. Nimeni nu se simte amenințat aici, cred că percepția de pericol e datorată acuzațiilor multiple și știrilor care dau o perspectivă negativă țării”, a spus Al-Khater, citat de Marca

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies