Patru echipe au locul asigurat în Qatar! Care sunt naționalele calificate deja la Cupa Mondială din 2022

Cupa Mondiala Germania Qatar Romania CM 2022 4 echipe au locul asigurat în Qatar! Care sunt naționalele calificate deja la Cupa Mondială din 2022
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 11:46
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 11:52

Mai sunt încă câteva zile până când vom afla majoritatea echipelor naționale calificate la Campionatul Mondial din 2022, însă cunoaștem o parte din ele.

România și-a pierdut semnificativ șansele de a mai merge la barajul de calificare la Cupa Mondială, după egalul de acasă cu Islanda, dar speranța mai râmăne în ultima partida din grupele preliminare. Totuși, câteva țări și-au asigurat deja prezența în Qatar și sunt matematic calificate la mondialul asiatic.

  • 4 echipe au locul asigurat în Qatar! Care sunt naționalele calificate deja la Cupa Mondială din 2022

Mai este înca un an de zile până la Campiontul Mondial, care va fi deșfășurat în luniile noiembrie și decembrie ale anului 2022. Și pe măsură ce drumul către turneul final se aproprie, identitățile echipelor care participă la turneu devin din ce în ce mai clare. Iată echipele deja calificate la CM2022.

Qatar (calificată din 2 decembrie 2020)

Qatarul a devenit prima națiune care s-a calificat automat la Cupa Mondială din 2022 ca țară gazdă atunci când a câștigat voturile pentru a organiza turneul. Este prima lor apariție în competiție, nefiind calificată niciodată la vreun turneu final în istoria Cupei Mondiale.

Ce este 100% e faptul că Qatar va fi în prima grupa a Cupei Mondiale și va debuta pe Stadionul Al Bayt din Al Khor.

Germania (calificată din 11 octombrie 2021)

Germania a fost a doua echipă care s-a calificat la turneu după ce a învins Macedonia de Nord în octombrie 2021 și a ajuns în fruntea Grupei J, acolo unde face parte și naționala României. Nemții vor fi la a douăzecea apariție într-un turneu mondial.

Danemarca (calificată din 12 octombrie 2021)

Danemarca s- a calificat și în octombrie după victoria cu 1-0 în fața Austriei, cimentându-și statutul de câștigătoare a Grupei F. Scoția, Israel, Austria, Insulele Feroe sau Moldova nu au reușit să scoată niciun punct de la Danemarca, ba chiar mai mult, danezii nu am primit nici măcar un gol, dar au marcat 27, fiind cea mai în formă națională din anul 2021.

Brazilia (calificată din 11 noiembrie 2021)

Brazilia a devenit prima națiune sud-americană care s-a calificat după ce a învins Columbia cu 1-0, asigurându-și statutul de singura țară care a ajuns la fiecare finală a Cupei Mondiale. Va fi a 22 prezență pentru brazilieni.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!