FOTO Lewis Hamilton a gonit spre primul loc în Marele Premiu al Qatarului. Locul ocupat de Max Verstappen

Lewis Hamilton Formula 1 Marele Premiu al Qatarului Max Verstappen Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 18:31
Data actualizarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 18:34

Peste două săptămâni are loc Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole position, a câştigat prima ediţie a Marelui Premiu de Formula 1 al Qatarului, care a avut loc duminică, în nocturnă, pe circuitul de la Losail.

În urma acestei victorii, a şaptea de la debutul acestui sezon şi a 102-a din cariera sa, Hamilton a redus la doar opt puncte diferenţa faţă de liderul clasamentului general al Campionatului Mondial, olandezul Max Verstappen (Red Bull), cu două curse înainte de finalul sezonului.

Vestappen s-a clasat pe locul secund în Qatar, la 25,7 secunde în spatele septuplului campion mondial, după ce a fost retrogradat pe poziţia a şaptea a grilei de start.

Locul al treilea a fost ocupat de spaniolul Fernando Alonso (Alpine), dublu campion mondial de Formula 1 (2005, 2006), care a semnat cu această ocazie primul sau podium în Marele Circ din ultimii şapte ani.

Lupta dintre Hamilton şi Vestappen pentru titlul mondial în acest sezon va continua peste două săptămâni, la Marele Premiu al Arabiei Saudite, o altă cursă care îşi va face anul acesta debutul în calendarul Formulei 1. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!