Simona Halep Australian Opne Australian Open 2021 Tenis WTA Romania Tenis

„Maratonista” Simona Halep a alergat cel mai mult la Australian Open 2021, deși a jucat meciuri mai puține

Simona Halep a fost jucătoarea care a alergat cel mai mult la ediția 2021 a Openului Australian. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Decembrie 2021, 17:59
Data actualizarii: Joi 30 Decembrie 2021, 17:43

Simona Halep a ajuns de mai puțin de 48 de ore la Melbourne, dar a făcut deja primul antrenament oficial pe Arena Margaret Court, a doua cea mai mare a complexului Melbourne Park.

Alături de o echipă 100% românească, Simona Halep s-a filmat lovind primele mingi la antipozi și se arată pregătită din punct de vedere fizic pentru startul unui nou sezon încărcat. 

Simona Halep, „Alergătoarea de maratoane” pentru australieni


Între timp, australienii o privesc cu mare atenție pe româncă, dovadă stând o statistică inedită scoasă din arhivă. În ediția precedentă a Openului Australian, Simona Halep a alergat 9,26 kilometri, o distanță atât de lungă, încât australienii i-au oferit o nouă descriere: „Alergătoarea de maratoane.” 

Deși a jucat 5 meciuri la Melbourne în 2021, cu două mai puține decât Jennifer Brady, care a pierdut finala, Simona Halep a alergat cu aproape 2 kilometri mai mult decât sportiva din America, numerele demonstrând înclinația Simonei Halep de a se apăra pe suprafețele dure și a contracara jucătoarele puternice din spatele liniei de fund.

În medie, Simona Halep a alergat 1,85 kilometri per meci jucat în ediția anterioară a Openului Australian. În topul alergătoarelor se mai regăsesc Jennifer Brady (7,46 km), Marketa Vondrousova (7,44 km), Elina Svitolina (7,41 km) și Karolina Muchova (7,07 km). 

Indubitabil, un rol major în creșterea acestui număr l-a avut meciul din turul 2 cu Ajla Tomljanovic, câștigat de Simona Halep în trei seturi, după ce sportiva din Australia a condus cu set și 5-2 în decisiv. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!