Semne bune anul are. Simona Halep și Sorana Cîrstea, în echipa de Fed Cup? Ce spune George Cosac

Simona Halep fed cup George Cosac Sorana Cirstea Tenis Sorana Cîrstea
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Decembrie 2021, 09:50
Data actualizarii: Joi 23 Decembrie 2021, 09:58

Preşedintele interimar al FRT, George Cosac, speră ca în 2022 echipa feminină a României să le aibă în componență pe Simona Halep şi Sorana Cîrstea în Billie Jean King Cup.

În Billie Jean King Cup, echipa feminină a României, fără Simona Halep, accidentată, dar și fără Sorana Cîrstea, a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Italia în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei.

"În primul rând la Fed Cup (n.r. - Billie Jean King Cup) anul viitor avem barajul cu Polonia. Şi în cazul în care vom reuşi să câştigăm, în iarnă sperăm să ajungem la turneul final. Iar atunci cred că vom putea alinia una dintre cele mai puternice echipe ale României după mulţi ani.

  • Sorana Cîrstea

Posibil cu Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Cu Simona am avut deja mici discuţii de principiu şi şi-a dat acordul, a spus că Fed Cup reprezintă una dintre priorităţile ei pentru 2022. Şi, de ce nu, cred că Fed Cup va reprezenta o nouă provocare şi pentru Sorana... Pentru că până la urmă vârsta avansează şi pentru ele ca pentru toată lumea, şi de ce să nu fim favoriţi la câştigarea trofeului", a declarat George Cosac, pentru Agerpres. 

  • 21 e cel mai înalt loc ocupat de Sorana Cîrstea în ierarhia WTA (2013)
  • 1 e cel mai înalt loc ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA

Fost component al echipei de Cupa Davis a României și participant la JO 1992 în proba de dublu alături de Dinu Pescariu, George Cosac a ocupat e omul care conduce FRT după ce Ion Țiriac a renunțat la postul de președinte al forului de tenis.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!