Novak Djokovic Australian Open 2022 Cupa ATP Novak Djokovic vaccin Tenis ATP Tenis

Se pregătește 'regula Djokovic'? Șah în speculații: liderul mondial s-a retras din Cupa ATP. Australienii caută soluția

Novak Djokovic se antrenează la Belgrad, dar s-a retras din Cupa ATP. Nimeni nu știe dacă va participa la Australian Open.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 11:32
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 11:35

UPDATE 11:28: Novak Djokovic s-a retras din Cupa ATP, iar prezența sa în Australia nu poate fi sigură decât o dată ce numărul 1 mondial va lua un avion către antipozi. 

Australian Open 2022 este la două săptămâni și jumătate distanță, iar prezența liderului ATP, Novak Djokovic este încă nesigură, întrucât acesta a declarat că statutul vaccinării sale va rămâne o chestiune privată, de nedezvăluit presei. 

În condițiile date, speculațiile inerente s-au născut, îndreptându-se în diverse direcții. Pe de-o parte, sunt cei care cred că Novak Djokovic va rămâne fidel principiilor sale anti-vacciniste și nu va merge la Australian Open. 

Pe de altă parte, sunt cei care cred că Novak Djokovic se va înscrie pe lista sportivilor scutiți. Un fost director de turneu la Australian Open, Paul McNamee a declarat însă că nu este nicio șansă ca Djokovic să primească o astfel de scutire, neîncadrându-se în excepțiile listate de Guvernul Australian. 

Excepție fac doar următoarele cazuri: 

  • jucătorii care au suferit de boli cardiace inflamatorii în ultimele trei luni, precum miocardita sau pericardita 
  • jucătorii care nu și-au completat schema de vaccin din cauza faptului că au contactat virusul în ultimele luni
  • jucătorii care au dezvoltat o boală serioasă din cauza vaccinului 
  • jucătorii cu probleme mentale sau tulburări care ar fi agravate în urma primirii vaccinului

Momentan, Novak Djokovic se antrenează la Belgrad, iar presa din Serbia anunță că va face deplasarea în Australia, informează Sasa Ozmo. Dacă premisa va fi confirmată, planeta Tenis va afla fie că Novak Djokovic s-a vaccinat, dar nu vrea să dezvăluie acest lucru, fie că a aplicat cu brio pe lista sportivilor scutiți de vaccin. 

Într-un al treilea caz posibil, dar mai puțin probabil, organizatorii ar fi ajuns la un compromis, permițându-i celui mai titrat jucător din istoria competiției să evite regulile impuse tuturor jucătorilor, lucru care ar aduce faimă rea nu doar turneului, cât și liderului mondial însuși. 

Fost director al turneului, Paul McNamee: „Djokovic nu a aplicat pentru a fi scutit de vaccin.”

„Zvonurile sunt o fantezie, iar povestea e nedreaptă față de Djokovic. E totul o poveste. Nu există nicio substanță pentru care Novak Djokovic ar putea aplica. De ce ar aplica? E cel mai sănătos om din lume.

Novak a făcut referire la dreptul său de a nu face public statutul vaccinării, dar nu a aplicat pentru a fi scutit. Eu înțeleg și sunt de acord cu decizia guvernului nostru, dar cred că e timpul ca oamenii trebuie să fie mai blânzi cu Novak Djokovic,” a declarat Paul McNamee pentru Sportsday. 

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!