Tenis

„La Indian Wells a avut avantaj.” Marta Kostyuk crede că suprafața de la Cluj o poate ajuta împotriva Simonei Halep

Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA) vânează câștigarea primului titlu WTA al carierei și abia așteaptă să o înfrunte pe Simona Halep. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 30 Octombrie 2021, 10:17
Data actualizarii: Sambata 30 Octombrie 2021, 10:28

Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA) este cea mai tânără semifinalistă a Openului Transilvaniei și țintește adjudecarea primului titlu al carierei, la Cluj-Napoca. 

Condusă cu 1-0 la meciurile directe de Simona Halep, care îi va fi adversară în penultimul act competițional, jucătoarea din Ucraina crede că va avea un avantaj în condițiile de hard indoor din Arena BT. 

  • „La Indian Wells, a avut avantaj.” Marta Kostyuk crede că suprafața de la Cluj o poate ajuta împotriva Simonei Halep

Marta Kostyuk: „La Cluj, terenul e mai rapid decât la Indian Wells.”


„În primul rând, la Indian Wells am jucat afară, iar terenurile de acolo sunt incredibil de lente în acest an, iar acest lucru a fost în avantajul Simonei, acolo se simte ea confortabilă. Aici jucăm indoor, terenul e mai rapid, la fel și mingile.

O să încerc doar să lupt cât de intens posibil, asta pot să fac,” a declarat Marta Kostyuk, gândindu-se la confruntarea cu Simona Halep din semifinalele Transylvania Open.  

Marta Kostyuk, inspirată de finalistele US Open 2021 


„Să fiu sinceră, mi-a fost greu să le urmăresc pe Emma Răducanu și Leylah Fernandez la US Open. Lupt să devin cea mai bună versiune a mea și vreau să fiu unde au fost ele. Sunt sigură că se va întâmpla curând, însă nu m-am simțit prea plăcut, uitându-mă la ele jucând finala. 

Mi-a dat, totuși, multă inspirație, putere și am realizat că pot să fac aceleași lucruri. Le mulțumesc pentru asta, pentru că au deschis drumul. Să fii prima care face asta din generația ta e dificil, aduce cu sine multă presiune. De asemenea, să joci și să urmărești tenis sunt lucruri total diferite. Când Emma juca atât de bine la US Open, nimeni nu știa exact cum joacă, care e slăbiciunea sa,” a declarat Marta Kostyuk după ce a învins-o pe Emma Răducanu, scor 6-2, 6-1.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies