Tenis

Simona Halep - Jaqueline Cristian 6-1, 6-1. Lecție de tenis, marca Simona Halep, în sferturile Transylvania Open

Simona Halep a învins-o clar pe Jaqueline Cristian în sferturile de finală ale Openului Transilvaniei, 6-1, 6-1. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 18:00
Data actualizarii: Sambata 30 Octombrie 2021, 10:38

Simona Halep - Jaqueline Cristian 6-1, 6-1

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Transylvania Open, unde o va întâlni pe Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA). 

Setul 2: 

6-1: Game, set & meci, Simona Halep, care a fost un monument de eficiență de pe linia de fund în această partidă. 

5-1: Halep își ține serviciul la 15 și se apropie la un game de calificarea în semifinale. 

4-1: Simona Halep are dublu break avantaj din nou, iar Jaqueline Cristian continuă seria nereușitelor, în ciuda unei mici schimbări de tactică în ultimul game, în care a încercat, fără mare succes, câteva scurte. 

3-1: Tactica Simonei Halep nu dă greș. Loviturile cu mult top-spin și boltă o țin pe Jaqueline Cristian blocată în acest joc în care totul se întâmplă de pe linia de fund, iar agresivitatea tinerei Jaqueline Cristian este anihilată, în acest match-up. Hold bifat în prelungiri de Simona Halep. 

2-1: Simona Halep insistă și reușește: are break avans în setul 2, iar abilitatea de a câștiga game-uri pe serva Jaquelinei Cristian pare să o fi demoralizat pe adversara sa. Și mai îngrijorător pentru Cristian ar putea fi că Simona Halep are loc de îmbunătățire la retur. 

1-1: Game alb semnat de Simona Halep, care continuă să fie foarte solidă pe propria servă. 

0-1: Jaqueline Cristian își ține serviciul în primul game al setului doi, care se încheie cu o ușoară enervare a Simonei Halep, nemulțumită de o decizie a arbitrului de scaun, Kader Nouni. 

Setul 1: 

6-1: Game & set, Simona Halep! Un set câștigat cu mare lejeritate, pe fondul numeroaselor erori neforțate comise de Jaqueline Cristian. 

5-1: Jaqueline Cristian servește doi ași și anulează trei mingi de break, dar joacă neinspirat prelungirile game-ului, iar Simona Halep are dublu break avans. Va servi pentru câștigarea manșei întâi. 

4-1: Game câștigat cu mari emoții de Simona Halep, care face un pas relevant în câștigarea primului set. Jaqueline Cristian începe să își ridice nivelul de joc, iar spectaculozitatea partidei arată încă o dată calitatea înaltă a tenisului feminin actual din țara noastră. 

3-1: Jaqueline Cristian intră în meci! Sportiva în vârstă de 23 de ani salvează minge de break și încheie hold-ul în prelungiri, variind eficient jocul, în finalul game-ului, în care a încercat cu brio prima scurtă a meciului. 

3-0: Halep confirmă break-ul și se distanțează în manșa inițială, continuând graba eficientă pe care a folosit-o și în setul 2 al meciului cu Gracheva. Foarte inteligente, alegerile tactice ale Simonei Halep, care câștigă puncte cu efort relativ scăzut, dictând punctele din spatele terenului. 

2-0: Break reușit de Simona Halep, la prima ocazie procurată. Se citesc primele emoții în jocul Jaquelinei Cristian, în acest debut de prim set. 

1-0: Simona Halep face primul hold la treizeci, iar din modul în care se mișcă pe teren apare că a trecut cu brio peste problemele acuzate în zona lombară în meciul din optimi, cu Varvara Gracheva. 

UPDATE 18:00. A fost stabilită prima semifinală a Openului Transilvaniei. Rebecca Peterson, care a trecut, 6-2, 3-6, 6-3 de Lesia Tsurenko o va înfrunta în penultimul act pe a doua favorită la câștigarea trofeului, Anett Kontaveit. Jucătoarea din Estonia a eliminat-o pe ucraineanca Anhelina Kalinina, scor 6-3, 6-1. 

Vineri este ziua sferturilor de finală în Openul Transilvaniei, al doilea turneu WTA desfășurat la Cluj-Napoca în sezonul 2021. Pentru tenisul românesc, vestea bună e că România va fi reprezentată în faza semifinalelor, iar știrea nefericită e că singurele românce calificate în faza ultimelor opt jucătoare, Simona Halep și Jaqueline Cristian se vor duela în meci direct. 

Ziua de concurs va fi începută la ora 12:00, cu un meci 100% românesc în sferturile probei de dublu, între Monica Niculescu / Gabriela Ruse și Irina Begu / Andreea Mitu. Jucătoarele mai bune vor juca în faza semifinalelor contra Irinei Bara și a Ekaterinei Gorgodze.

Simona Halep și Emma Răducanu, la o victorie distanță de primul duel direct


Nu mai devreme de ora 14:00, Rebecca Peterson (99 WTA) și Lesia Tsurenko (127 WTA) se vor întâlni în primul sfert de finală al zilei, urmat de confruntarea dintre Anhelina Kalinina (59 WTA) și Anett Kontaveit (14 WTA). 

În jurul orei 18:00, terenul central din Arena BT va fi rezervat pentru confruntarea zilei, întâlnirea dintre principala favorită la câștigarea turneului, Simona Halep (18 WTA) și jucătoarea cu cel mai surprinzător parcurs pe tabloul principal, Jaqueline Cristian (105 WTA). 

În încheierea zilei, Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) va avea parte de un duel încins cu Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA), iar jucătoarea mai bună din această partidă se va duela cu câștigătoarea sfertului 100% românesc. 

Programul zilei de vineri, 29 octombrie la Transylvania Open

  • 12:00 - M. Niculescu / G. Ruse - I. Begu / A. Mitu 5-7, 6-0, 8-10
  • 14:00 - Rebecca Peterson - Lesia Tsurenko 6-2, 3-6, 6-3
  • 16:00 - Anett Kontaveit - Anhelina Kalinina 6-3, 6-1
  • 18:00 - Simona Halep vs. Jaqueline Cristian
  • 19:30 - Emma Răducanu vs. Marta Kostyuk
Modifică setările cookies