Simona Halep Cori Gauff Simona Halep WTA 1000 Toronto Simona Halep WTA Toronto 2022 Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 7-6. Halep ajunge la 4 victorii din 4 împotriva puștoaicei americane. Adversara din semifinale

Simona Halep și-a extins la patru numărul victoriilor consecutive obținute împotriva americancei Cori Gauff și s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Toronto. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 August 2022, 22:00
Data actualizarii: Sambata 13 August 2022, 07:44

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 7-6
în sferturile turneului WTA 1000 de la Toronto

Simona Halep va juca în semifinală contra Jessicăi Pegula (7 WTA). Va fi a cincea prezență a Simonei Halep în semifinalele Openului Canadian. Halep a ieșit campioană în 2016 și 2018 în acest turneu. 


Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 7-6: Game, set & meci, Simona Halep! După o oră și 49 de minute, Halep încheie al patrulea meci în minim de seturi la Toronto, în urma unui tiebreak câștigat la 2. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 6-6: Tiebreak, după un nou game curajos făcut de Cori Gauff. La doar 18 ani, americanca reușește primul set realmente echilibrat împotriva Simonei Halep, în a patra întâlnire directă. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 6-5: Break, Simona Halep! Reacție imediată, de mare campioană a sportivei din țara noastră, care își conferă a doua oportunitate de a servi pentru meci. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 5-5: Fără prea multe de pierdut, Cori Gauff riscă, o bombardează pe Simona Halep cu toate armele din dotare și reușește break-ul într-un moment critic. Americanca egalează, după ce a fost condusă cu 4-1 în setul actual. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 5-4: Gauff speră în continuare la o revenire în meci, în timp ce Simona Halep se pregătește pentru a servi pentru meci. Urmează un game plin de emoții pentru ambele jucătoare. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 5-3: Ce game, Simona Halep! Românca salvează mingi de break procurate de Cori Gauff și avansează la un singur game distanță de victorie. Nervi tari pentru Halep, care depășește vârful aparent de formă al americancei și își ține serva. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 4-3: Americanca oprește seria break-urilor cu un hold, într-un moment important, ieșind eficient la fileu pentru a tranșa soarta game-ului. Se relansează partida?  

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 4-2: Cori Gauff semnează un nou break, la 15, păstrându-și o șansă la câștigarea acestui set dominat de româncă. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 4-1: Halep insistă și face re-break la a patra minge, profitând de momentele de joc lipsite de încredere ale americancei Cori Gauff. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 3-1: Gauff, stăpână pe propriile retururi, taie jumătate din avantajul de break-uri al Simonei Halep în acest set. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 3-0: Și dublul break vine! Simona Halep are avansul unui set și al două break-uri în setul secund. Calificarea în semifinale poate deveni o formalitate după încă două hold-uri pentru româncă. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 2-0: Hold, Simona Halep, iar un nou break ar putea destabiliza jocul în minutele ce urmează. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 1-0: Simona Halep deschide și setul doi cu break, iar Cori Gauff se întâlnește cu o situație incomodă pe plan psihic: e condusă cu set și break. 


Simona Halep - Cori Gauff 6-4: Game & prim set, Simona Halep, după 45 de minute de joc. O manșă cu joc oscilant pentru Cori Gauff, care și-a asumat fără succes mai multe riscuri, spre deosebire de Simona Halep, care a mizat pe o defensivă remarcabilă și un joc de regularitate mai precis, dar și pe contraatacuri surprinzătoare, care i-au adus 11 winnere. 

Simona Halep - Cori Gauff 5-4: Un forehand greșit de Simona Halep încheie game-ul în favoarea americancei Cori Gauff la treizeci. Halep va servi, la reluare, pentru a concluziona manșa întâi, controlată prin nivelul superior de experiență. 

Simona Halep - Cori Gauff 5-3: Simona rezistă cu serviciul în primul set, iar Cori Gauff rămâne ținută la respect, în ciuda unui joc îndrăzneț. 

Simona Halep - Cori Gauff 4-3: Cori Gauff strânge diferența la un singur game, dar va avea nevoie de un break în următoarele două game-uri pe serva Simonei Halep, pentru a prelungi manșa. 

Simona Halep - Cori Gauff 4-2: Un rever direct câștigător în cross reușit de Simona Halep încheie un game în care românca a comis o dublă greșeală, urmată imediat de un as.  

Simona Halep - Cori Gauff 3-2: Ce game câștigă Simona Halep pe serva americancei Cori Gauff, după o bătălie cruntă în ultimele raliuri. Tenis de calitate la Toronto, în prima jumătate de oră de joc. 

Simona Halep - Cori Gauff 2-2: Simona Halep învinge emoțiile și replică cu un game pe propriul serviciu încheiat în prelungiri. 

Simona Halep - Cori Gauff 1-2: Gauff atacă și o face eficient, într-o manieră susținută în acest game, încheiat la 15. Primul hold pentru americancă în acest meci. 

Simona Halep - Cori Gauff 1-1: Cori Gauff nu pierde timp în a-și recupera break-ul, cedând doar două puncte pe serva Simonei Halep. 

Simona Halep - Cori Gauff 1-0: Break, Simona Halep, la prima șansă avută. Românca, ajutată de fileu la 30-40, dar și de loviturile curajoase reușite de-a lungul game-ului cu reverul. 


Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a declarat că se simte încrezătoare înaintea sfertului de finală pe care îl va disputa contra americancei Cori Gauff (18 ani, 11 WTA), în cadrul competiției de categorie WTA 1000 de la Toronto.

Cori Gauff, condusă cu 3-0 de Simona Halep la meciurile directe 

„Nu pot să mă gândesc foarte bine la meci, pentru că sunt pierdută. Am vorbit cu Jil după partidă și mi-a spus că simte același lucru. A fost imposibil să joci doar dintr-o parte a terenului. 

Dar, ce e cel mai important, e că am luptat pentru fiecare minge și am putut câștiga partida,” a spus Simona Halep în conferința de presă susținută după optimea de finală câștigată la Toronto în defavoarea elvețiencei Jil Teichmann

Simona Halep a câștigat 35 de meciuri din 45 jucate în 2022, iar Cori Gauff, 30 / 44

Despre Cori Gauff, Simona Halep a avut doar cuvinte de laudă. Chiar dacă o conduce cu 3-0 la meciurile directe, sportiva din țara noastră se așteaptă la o bătălie dură și a explicat motivul pentru care lumea tenisului simte că Gauff nu mai este o puștoaică. 

„Joacă non-stop și câștigă fără oprire, de asta simțim că nu mai e tânără. Simt că s-a dezvoltat mult psihic și ca persoană,” a punctat Simona Halep despre Cori Gauff. 

În acest an, Cori Gauff a jucat 44 de meciuri oficiale, din care a câștigat 30. În comparație, Simona Halep a jucat 45, câștigând 35 dintre acestea. 

Simona Halep - Cori Gauff începe vineri-seara, de la ora 20:00 și va fi transmis live text pe www.sport.ro. 

Modifică setările cookies