Un diplomat chinez a făcut declarații imposibil de reprodus la adresa jucătoarei Shuai Peng: ce a putut să spună despre fostul lider WTA

Shuai Peng Shuai Peng disparitie Tenis WTA Victor Gao Zhang Gaoli Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Februarie 2022, 09:40
Data actualizarii: Sambata 19 Februarie 2022, 09:44

Un diplomat chinez pe nume Victor Gao a insinuat că bărbaților scunzi le-ar fi greu să o hărțuiască pe Shuai Peng, având în vedere fizicul impresionant al sportivei. 

Scandalul în care a fost implicată Shuai Peng (36 de ani) în luna noiembrie a anului trecut nu își găsește rezoluția așteptată. La trei luni după ce a dispărut mai bine de o săptămână, fosta ocupantă a poziției 1 WTA în clasamentul de dublu neagă complet că l-ar fi acuzat pe fostul vice-premier chinez, Zhang Gaoli (75 de ani) de abuz sexual.

Într-un ultim interviu acordat L'Equipe, Shuai Peng a repetat din nou rugămintea de a-i fi explicate grija și preocupările manifestate în presa occidentală, neînțelegând de ce situația sa a devenit un subiect atât de dezbătut în afara Chinei.

Shuai Peng: „Aș vrea să aflu motivul pentru care am devenit motivul de preocupare al atâtor persoane.”

„Înainte de toate, vreau să le mulțumesc tuturor jucătorilor din ATP și WTA, tuturor sportivilor si persoanelor care și-au arătat afecțiunea față de mine în număr mare.

Nu credeam că aș fi putut deveni motivul de preocupare al atâtor persoane și aș vrea să aflu motivul pentru care mi se acordă această grijă. Nu am dispărut niciodată, toți au putut să mă vadă și să știe unde mă aflu,” a spus Shuai Peng într-un interviu acordat publicației din Franța, L'Equipe. 

În data de 2 noiembrie 2021, Shuai Peng a postat pe Weibo - rețea de socializare utilizată frecvent în China - o acuzație de viol la adresa fostului vice-premier al Chinei, Zhang Gaoli. 

Declarația halucinantă făcută de un diplomat chinez

Între timp, un diplomat chinez, Victor Gao a făcut o declarație dificil de reprodus, în care insinuează că unui bărbat scund i-ar fi greu să o hărțuiască fizic pe Shuai Peng, menționând că sportiva are un fizic impresionant. Shuai Peng are o înălțime de 1,77 metri și o greutate estimată la 67 de kilograme. 

„Dincolo de faptul că e foarte puternică fizic, e și foarte înaltă. E mai înaltă decât mine și cred că pentru persoane mai scunde e aproape imposibil să o ataci fizic. 

Acest incident s-a întâmplat când el era foarte tânăr, dar nu a fost vorba despre molestare. Ea a fost întotdeauna o persoană liberă și foarte puternică,” a spus Victor Gao, notează Tennis World Italia

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!