VIDEO Scandal după scandal în Australia! Mesajele pentru Shuai Peng, sportiva care a acuzat de viol un fost vicepremier chinez, au fost interzise la AO! Răspunsul organizatorilor

Shuai Peng Australia Australian Open WTA Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 15:07
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 15:12

Shuai Peng (36 ani) a atras atenția în luna noiembrie, cu o serie de dezvăluiri cutremurătoare făcute.

Tenismena l-a acuzat de viol pe fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang, iar la scurt timp după asta a fost dată dispărută, reapărând ulterior în luna decembrie, într-un clip alături de legendarul baschetbalist Yao Ming. 

Deși nu a mai vorbit nimic despre mărturisirile sale, în numele său au fost pornite proteste, care continuă și în prezent. Mai mult, conducerea circuitului profesionist feminin de tenis a decis, la sfârșitul anului trecut, să anuleze toate turneele WTA programate în perioada următoare în China, până la lămurirea situaţiei lui Peng Shuai.

Continuă scandalul la Australian Open! Situația lui Shuai Peng iscă multe controverse

Protestatarii care militează pentru libertatea lui Peng au mers și la Australian Open, fiind protagoniștii ultimei controverse, după scandalul cu Novak Djokovic, expulzat în urma procesului cu Guvernul Australiei.

A fost demarată o mișcare numită „Unde este Shuai Peng?”, iar protestatarii au făcut bannere și tricouri pentru a cere dreptate. Cei care au vrut să intre la Australian Open au avut însă parte de o surpriză neplăcută. 

Pe rețelele de socializare au apărut diferite clipuri, în care protestatarilor le sunt confiscate bannere-le și tricourile dedicate tenismenei. Persoana surprinsă cu bannere avea bilete achiziționate și intenționa să intre la un meci, însă nu i s-a permis accesul decât după ce și-a dat jos tricoul și a renunțat la banner. 

Situația a degenerat rapid în mediul online, iar fanii le-au cerut organizatorilor explicații, fiind acuzați de cenzură. 

Explicația venită din partea organizatorilor Australian Open

Purtătorul de cuvânt al organizatorilor a motivat gesturile de cenzură ca fiind făcute împotriva unor acțiuni ce sunt văzute a fi cu tentă politică, iar din acest motiv au interzis intrarea cu astfel de mesaje. 

„În momentul în care se face intrarea pe bază de bilete, nu permitem îmbrăcămintea, bannerele sau semnele care sunt comerciale sau politice. Siguranța lui Peng Shuai este preocuparea noastră principală. 

Continuăm să lucrăm cu WTA și cu comunitatea globală de tenis pentru a obține mai multă claritate legată de situația ei și vom face totul pentru a ne asigura de faptul că este bine”, se arată în mesajul transmis de reprezentantul Tennis Australia. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!