Anunțul de ultim moment făcut de WTA în privința turneelor din China 

Shuai Peng China Tenis Anunțul de ultim moment făcut de WTA, despre Shuai Peng, jucătoarea dispărută de o săptămână: „Nu pot confirma încă.”
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 13 Aprilie 2023, 18:19
Data actualizarii: Joi 13 Aprilie 2023, 18:28

Cazul Shuai Peng a agitat apele în tenis. 

WTA a anunţat joi că îşi va relua turneele din China, în ciuda incertitudinilor legate de cazul Peng Shuai.

„După 16 luni de suspendare a competiţiilor de tenis din China şi după eforturi susţinute pentru a ne atinge obiectivele iniţiale, situaţia nu a dat semne de schimbare”, a arătat WTA într-un comunicat. 

„Am ajuns la concluzia că nu vom atinge niciodată aceste obiective şi că jucătorii şi turneele noastre vor plăti în cele din urmă un preţ extraordinar pentru sacrificiile lor.

Din aceste motive, WTA ridică suspendarea de la găzduirea turneelor ​​din Republica Populară Chineză şi va relua turneele din China în septembrie”, scrie în comunicatul dat publicităţii de WTA.

WTA a suspendat turneele de tenis din China în anul 2021, după îngrijorările legate de dispariţia din viaţa publică a jucătoarei Peng Shuai.

Peng Shuai îl acuzase pe fostul vicepremier al Chinei, Zhang Gaoli, de agresiune sexuală, în 2021, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, mesaj care, ulterior, a fost şters. Peng Shuai a negat apoi că a făcut o astfel de acuzaţie. News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!