Fără China în calendarul WTA pentru anul 2022? Circuitul ar putea înregistra pierderi de 1,4 miliarde de dolari

Shuai Peng Shuai Peng China Shuai Peng disparitie Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 08:54
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 08:59

Directorul WTA, Steve Simon a anunțat că suspendă desfășurarea competițiilor WTA în China până la soluționarea cazului Shuai Peng. 

Decizia conducerii WTA de a suspenda cu efect imediat organizarea competițiilor în China, în contextul în care cazul Shuai Peng nu a fost soluționat, va atrage după sine pierderi de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, notează freelancerul Daniel Radu. 

Minusurile financiare vor fi suportate de circuitul de elită al tenisului feminin, dar vor afecta, inevitabil, și China. Directorul WTA, Steve Simon a cerut în repetate rânduri dovezi verificabile care să ateste că fosta lideră mondială, Shuai Peng se află în siguranță, nu este constrânsă, iar din videoclipurile publicate de televiziunea de stat chineză aceste lucruri nu transpar.

Pierde WTA 1,4 miliarde de dolari în 2022?


Jurnalistul Daniel Radu
informează că în calendarul neoficial pentru jumătatea secundă a sezonului 2022 apar turneele WTA consacrate în China, anume întrecerile de la Wuhan și Beijing, dar rămâne de văzut dacă Steve Simon va merge până la capăt împotriva Chinei și va pune în continuare presiune asupra autorităților.

La începutul lunii noiembrie, Shuai Peng l-a acuzat de viol pe fostul vice-premier, Zhang Gaoli. Postarea a fost ștearsă după 20 de minute, iar fosta lideră WTA a dispărut preț de 2 săptămâni, până în momentul în care au fost publicate de către CGTN două videoclipuri care au confirmat faptul că Shuai Peng este în viață. Rămâne necunoscut însă dacă dublista renumită în WTA are libertate de mișcare și de exprimare în aceste momente sau nu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!