„Unde este Peng Shuai?” Diferențele dintre presa europeană și presa de stat din China: cum s-a raportat dispariția sa

Shuai Peng Shuai Peng disparitie Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 20 Noiembrie 2021, 09:38
Data actualizarii: Sambata 20 Noiembrie 2021, 09:45

Televiziunea de stat chineză, CGTN a publicat noi imagini cu Shuai Peng care emit o falsă siguranță cu privire la starea jucătoarei. 

De negăsit de două săptămâni, după ce l-a acuzat pe fostul vice-premier al Chinei, Zhang Gaoli de abuz sexual, povestea fostei lidere WTA, Shuai Peng, este relatată în maniere total opuse în presa occidentală, respectiv chineză. 

Dacă în urmă cu câteva zile, televiziunea de stat din China, CGTN publica un mail atribuit jucătoarei de tenis, prin care se transmitea că Shuai Peng este în siguranță și că și-ar dori ca WTA să confirme cu ea însăși publicarea de noi informații despre acest subiect, un jurnalist al aceleiași televiziuni, Shen Shiwei a publicat pe Twitter o serie de imagini cu Shuai Peng, pretinzând că aceasta s-ar relaxa și s-ar bucura de weekend. 

115,000 de postări au fost publicate pe Twitter folosind hashtag-ul #WhereIsPengShuai

Nu există însă nicio dovadă care să ateste că imaginile au fost făcute acum, și nu înainte ca Shuai Peng să facă acuzația care a scos-o din văzul lumii de mai bine de 14 zile. În plus, fotografiile nu au fost postate pe niciunul dintre conturile sale personale de social media, care au rămas inactive, din momentul în care a postat atacul la adresa oficialului chinez Zhang Gaoli. 

În Occident, Marca și L'Equipe au marcat tendințele în Twitter și au plasat-o pe Shuai Peng pe pagina principală a edițiilor de sâmbătă, 20 noiembrie, folosindu-se de hashtag-ul care a strâns peste 115,000 de postări, #WhereIsPengShuai. 

„Unde este Peng Shuai?” au scris atât francezii de la L'Equipe, cât și spaniolii de la Marca, manifestându-și, alături de o multitudine de sportivi renumiți îngrijorarea față de dispariția jucătoarei de tenis. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!