Anunț important făcut de CIO în legătură cu Shuai Peng, sportiva care a acuzat un demnitar chinez de agresiune sexuală

Shuai Peng CIO Tenis WTA Tenis Shuai Peng
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Februarie 2022, 21:15
Data actualizarii: Joi 03 Februarie 2022, 21:19

CIO, anunț important cu privire la jucătoarea de tenis Shuai Peng.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, joi, că o va susţine pe Peng Shuai dacă aceasta va cere o anchetă cu privire la acuzaţiile făcute de sportivă la adresa fostului premier chinez Zhang Gaoli.

Situaţia lui Peng Shuai, care preocupă foarte mult lumea sportului, este foarte neclară din ziua în care jucătoarea a publicat un mesaj pe o reţea de socializare, în care susţinea că a fost agresată sexual de fostul premier chinez, Zhang Gaoli.

Bach: „Dacă ea vrea o anchetă, bineînţeles că o vom susţine!”

„Dacă ea vrea o anchetă, bineînţeles că o vom susţine. Însă trebuie să fie decizia sa, este viaţa sa, sunt acuzaţiile sale”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, potrivit news.ro.

Bach a precizat că o va întâlni pe Peng Shuai şi a adăugat că sportiva este deja în bula pentru participanţii la Jocurile Olimpice.

„Nu este doar un semn de respect, este o necesitate să o respectăm, să o ascultăm şi să ştim cum vede ea această situaţie, cum vrea să îşi trăiască viaţa. Ne vom continua discuţiile şi vom şti mai bine cum se simte ea fizic şi psihic atunci când ne vom vedea faţă în faţă”, a adăugat şeful CIO.

Bach a mai vorbit cu Peng Shuai, însă prin apel video.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!