VIDEO Shuai Peng neagă totul în primul interviu acordat de la dispariție, dar WTA și ITF își mențin poziția față de China

Shuai Peng interviu cazul Shuai Peng Tenis WTA China Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Decembrie 2021, 09:05
Data actualizarii: Luni 20 Decembrie 2021, 09:11

Shuai Peng a infirmat că l-ar fi acuzat de viol pe fostul vice-premier al Chinei, Zhang Gaoli. 

La o lună și jumătate după ce posta pe Weibo o acuzație de viol la adresa fostului vice-premier al Chinei, Zhang Gaoli, Shuai Peng a declarat într-un interviu că nu ar fi scris niciodată despre un abuz sexual.

„De ce m-ar monitoriza cineva? Sunt întotdeauna foarte liberă. Vreau să accentuez un lucru: nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual, trebuie să accentuez ferm acest lucru. 

Referitor la postarea mea pe Weibo, ea are legătură cu probleme din viața mea privată. Cred că toată lumea a înțeles greșit ce s-a întâmplat, iar interpretările nu sunt adevărate,” au fost cuvintele spuse de Shuai Peng, într-un interviu acordat pentru o companie media din Singapore, potrivit GSP

După dispariția lui Shuai Peng, WTA și ITF au suspendat derularea competițiilor în China


După ce a dispărut două săptămâni în luna noiembrie, iar postarea a fost ștearsă la 20 de minute de la momentul publicării, WTA a intervenit, directorul Steve Simon cerând Chinei explicații și dovezi verificabile care să ateste siguranța jucătoarei. 

Din acel moment, presa de stat chineză a livrat imagini și videoclipuri cu Shuai Peng, dar nicio ipostază nu confirmă siguranța și libertatea de mișcare a fostei lidere WTA. 

Acuzația făcută de Shuai Peng în postarea originală de pe Weibo


În postarea sa, Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, a spus că Zhang a forţat-o să întreţină relaţii sexuale cu el după ce au jucat tenis. „Am fost foarte speriată. În după-amiaza aceea, am refuzat mai întâi. Nu m-am putut opri din plâns. De frică (...) am cedat şi am făcut sex", a spus ea.

Ea a adaugat că soţia liderului ştia despre asta şi "a fost de pază afară". Peng spune că mai târziu a devenit amanta lui Zhang, până la o ceartă recentă. Ea precizat că nu are dovezi care să-şi susţină afirmaţiile. „Întotdeauna ţi-a fost teamă că ascund un aparat de înregistrat. Cu siguranţă vei nega sau vei ajunge până acolo încât să mă ataci", a scris ea, adresându-se lui Zhang Gaoli, notează Telekom Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!