Naomi Osaka Shuai Peng Tenis Anunțul de ultim moment făcut de WTA, despre Shuai Peng, jucătoarea dispărută de o săptămână: „Nu pot confirma încă.”

FOTO "Sunt șocată!" Prima jucătoare din WTA care vorbește despre drama lui Shuai Peng

Naomi Osaka (24 de ani, 13 WTA) și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ce i s-a întâmplat lui Shuai Peng. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 10:28
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 10:51

Lumea tenisului era îngrijorată de starea chinezoicei Shuai Peng, fost lider mondial la dublu, după ce asiatica nu mai dăduse vreun semn, însă oficialii WTA au anunțat în urmă cu două zile că Peng e bine.

Scandalul din tenis a uimit lumea sportului și, treptat, au apărut și reacții.

  • Naomi Osaka face declarația care reaprinde conflicte: ”Să vorbești cu mine e un privilegiu, iar unii jurnaliști abuzează de asta”

Naomi Osaka: "Sunt șocată!"

Naomi Osaka e prima jucătoare din circuit care vorbește despre drama chinezoaicei.

"Cenzura nu a fost niciodată acceptabilă şi sper că Shuai Peng şi familia sa se simt bine. Sunt şocată de situaţia actuală şi îi trimit dragostea mea şi lumina pe drumul său", a postat Naomi Osaka, pe Twitter.

În urmă cu 7 zile, Shuai Peng - fost lider WTA în proba de dublu și număr 14 WTA în proba de simplu - posta pe Weibo, rețeaua de socializare cel mai frecvent utilizată în China un text prin care îl acuza pe Zhang Gaoli, fost vice-premier al țării de viol. Postarea a fost ștearsă după circa 20 de minute, dar nimeni dintre apropiații jucătoarei nu a văzut-o din acel moment. 

Lunga relatare a lui Shuai Peng a rămas circa douăzeci de minute pe Weibo (echivalentul chinez al Twitter-ului), suficient pentru ca mii de utilizatori să aibă timp pentru a face capturi de ecran pe care apoi le-au partajat. De atunci, contul fostei jucătoare nu a publicat nimic nou. Comentariile au fost dezactivate, iar subiectul este supus unei cenzuri stricte pe reţelele de socializare chineze. În ziua când au fost făcute dezvăluirile, până şi cuvântul "tenis" ("wangqiu") a fost interzis de Weibo.

Reacția oficială a WTA după cazul-monstru al chinezoaicei Shuai Peng

„Evenimentele recent întâmplate în China cu jucătoarea WTA, Peng Shuai ne îngrijorează profund. Ca organizație dedicată femeilor, rămânem angajați față de principiile pe care ne-am fondat: egalitate, oportunitate și respect.

Peng Shuai și toate femeile merită să fie auzite, și nu cenzurate. Acuzația cu privire la comportamentul unui fost lider politic chinez, care se referă la un abuz sexual trebuie să fie tratată cu cea mai mare seriozitate. În toate societățile, comportamentul pe care îl invocă trebuie investigat, și nu tolerat ori ignorat. 

O susținem pe Shuai Peng pentru curajul său remarcabil și puterea de a ieși în față. Femeile din întreaga lume își fac vocile auzite pentru ca nedreptățile să poată fi corectate.

Ne așteptăm ca această problemă să fie rezolvată potrivit, adică acuzațiile să fie investigate în amănunt, corect, transparent și fără cenzură. Cea mai mare prioritate a noastră este sănătatea și siguranța jucătoarelor. Vorbim azi pentru ca dreptatea să poată să fie făcută,” a scris Steve Simon, directorul WTA într-un comunicat de presă.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!