Novak Djokovic US Open Flushing Meadows Novak Djokovic US Open 2022 US Open 2022 Tenis

„Ți-ai închis mintea față de vaccinare?” Ce a răspuns Novak Djokovic în legătură cu posibila absență de la US Open

Novak Djokovic rămâne convins că decizia de a nu primi vaccinul anti-COVID este cea mai bună pe care o poate lua, în ciuda pierderilor pe care le suferă, ca rezultat. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 10:10
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 10:09

Australian Open ar putea să nu fie singurul turneu de mare șlem pe care Novak Djokovic (3 ATP) îl va rata în sezonul 2022. Dacă legile în vigoare din Statele Unite ale Americii nu se vor schimba în următoarele două luni, tenismenul sârb nu va putea intra pe teritoriul nord-american, din cauza statutului său de persoană nevaccinată.

Aflat în imposibilitatea de a-și apăra 4000 de puncte în actualul sezon - după absența de la Melbourne și eliminarea punctelor puse în joc la Wimbledon -, Novak Djokovic ar putea suferi un nou șoc major în clasamentul ATP, dacă va lipsi de la Flushing Meadows.

Novak Djokovic a confirmat că nu vrea să se vaccineze anti-COVID pentru a putea participa la US Open

Ca finalist al US Open 2021, Novak Djokovic ar pierde alte 1200 de puncte, dacă va lipsi de la New York, la sfârșitul verii. 

„Ai spus că nu poți să faci nimic în privința asta acum, dar încă ai timp să te vaccinezi în timp util pentru a merge la New York să joci turneul. Este vaccinarea o opțiune în fața căreia ți-ai închis mintea?”, a fost întrebat Novak Djokovic de către jurnalistul Ben Rothenberg.

„Da,” a fost răspunsul scurt și clar al multiplului campion de Grand Slam, într-o ultimă conferință de presă susținută înaintea startului Wimbledon 2022.

Novak Djokovic va deschide seria meciurilor jucate pe Terenul Central la Wimbledon 2022 luni, 27 iunie, începând cu ora 15:30, când îl va înfrunta pe sud-coreeanul Soonwoo Kwon, număr 75 ATP. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!