Tenis

Soția lui Daniil Medvedev transmite un mesaj incredibil: „Nu are cum să câștige.”

Finala Australian Open 2022, în care îl va înfrunta pe Rafael Nadal va fi a patra a carierei pentru Daniil Medvedev. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 17:00
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 17:07

Daniil Medvedev a făcut o declarație amuzantă după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în semifinalele Openului Australian, ediția 2022. Rusul a trecut de jucătorul grec pentru a șaptea oară în nouă meciuri directe, scor 7-6, 6-4, 4-6, 6-1, în 2 ore și 30 de minute de joc.

Provocat de Jim Courier, Daniil Medvedev a motivat de ce are doar doi oameni în loja sa. „Majoritatea sportivilor vin cu mulți oameni după ei în Australia, soția ta, care vine de obicei, nu e aici acum. Știi că poți aduce și fani în lojă, nu? Trebuie doar să îi inviți. E cam goală,” i-a transmis fostul câștigător al Openului Australiei, americanul Jim Courier. 

Daniil Medvedev are doar 2 oameni în lojă, în ediția 2022 a Openului Australian

„Știu, știu, dar vreau să am alături oameni speciali. Uneori sunt mai mulți, alteori, mai puțini. Cât despre soția mea, povestea e amuzantă: a urmărit meciul meu cu Felix (Auger-Aliassime) mai mult pe livescore decât la TV, pentru că transmisiunea TV era decalată cu 1-2 puncte. 

Vedea, de exemplu, că scorul era 30-0 pe serva mea și se uita la punctul de la 15-0 și se gândea: 'n-are cum să câștige, e o greșeală!' 

Săptămâna asta am alături două persoane care m-au ajutat mult și sper să putem merge până la capăt,” a declarat Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), în interviul oferit pe suprafața de joc a Arenei Rod Laver. 

Duminică, 30 ianuarie, Rafael Nadal îl va înfrunta pe Daniil Medvedev în a 29-a sa finală de Grand Slam. Tenismenul iberic caută să devină în premieră cel mai titrat tenismen din istorie, al doilea trofeu la Melbourne și al 21-lea de mare șlem, în timp ce jucătorul din Federația Rusă vrea să își adjudece al doilea titlu de Grand Slam consecutiv, după ce a obținut primul tocmai în toamna anului trecut, la US Open

Nadal și Medvedev s-au mai întâlnit o dată într-o finală de turneu de mare șlem. Se întâmpla în ediția 2019 a turneului de la Flushing Meadows, ultim act în care câștigător a fost spaniolul, în 5 seturi, încheiate scor 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4. 

Modifică setările cookies