Nick Kyrgios Australian Open 2022 Daniil Medvedev Jim Courier Tenis

VIDEO Daniil Medvedev se face dușmanul australienilor: „Cei care s-au bucurat când serveam greșit au un IQ scăzut”

Daniil Medvedev i-a călcat pe nervi pe spectatorii australieni după ce le-a eliminat jucătorul favorit, Nick Kyrgios. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 17:17
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 05:50

A patra zi de concurs la Australian Open a adus un blockbuster în Arena Rod Laver. Sub privirile a aproximativ 7000 de spectatori, Nick Kyrgios și Daniil Medvedev s-au duelat într-o partidă pasionantă care a electrizat publicul timp de 2 ore și 58 de minute.

Principalul favorit la câștigarea trofeului, în absența liderului ATP, Daniil Medvedev s-a impus în patru seturi, scor 7-6, 6-4, 4-6, 6-2, dar nu a părăsit Arena Rod Laver fără să calce pe nervi o parte a publicului australian aflat în tribune. 

Daniil Medvedev: „Vă rog, lăsați-l să vorbească. Dacă respectați pe cineva pe lumea asta, respectați-l pe Jim Courier, a câștigat trofeul aici.”

„Ai fost foarte calm și concentrat în această seară, nu ți-ai arătat emoțiile. A fost asta parte din strategia ta?”, l-a întrebat Jim Courier pe Daniil Medvedev, în interviul ținut pe teren, imediat după meci. 

„Da, asta a fost singura mea opțiune, când ajungi să fii huiduit între prima și a doua servă. Nu e ușor, așa că a trebuit să rămân concentrat ca să câștig meciul,” a răspuns Daniil Medvedev, atrăgându-și un val de huiduieli din partea australienilor. 

Imediat după ce australienii au început să îl huiduie, Daniil Medvedev a continuat, spunând: „Nu pot să îl aud pe Jim. Vă rog, arătați-i puțin respect, a câștigat trofeul aici, mulțumesc!”, cuvinte întâmpinate cu un nou val de huiduieli 

„Vă rog, lăsați-l să vorbească. Dacă respectați pe cineva în lumea asta, măcar respectați-l pe Jim Courier,” a afirmat Medvedev.

„Nu cred că te huiduie, cred că spun 'Siuuuu', e ceva ce Cristiano Ronaldo spune când marchează un gol,” i-a răspuns Jim Courier. 

„Înțeleg, dar ce spun eu e că n-a fost ușor, e greu să joci când ești huiduit între serve la minge de break,” a completat Medvedev. 

Părăsind Arena Rod Laver într-o notă încărcată cu emoție, Daniil Medvedev i-a pedepsit pe australieni, într-un interviu televizat acordat Eurosport. Numărul 2 ATP i-a numit pe cei care l-au importunat cu gălăgia lor în timpul dintre serve ca având „un coeficient de inteligență scăzut.”

„Multe game-uri au fost ușoare pentru mine, am dat mulți ași, dar câteva momente au fost dificile. La minge de break, pe serva a doua, oamenii se bucurau ca și cum deja făcusem dublă greșeală. E dezamăgitor. Nu toată lumea a făcut-o, dar cei care au făcut-o au probabil un IQ scăzut,” a declarat Daniil Medvedev, într-un dialog cu Mats Wilander. 

În turul 3, Daniil Medvedev îl va înfrunta pe Botic van de Zandschulp. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!