VIDEO România va avea participant la Australian Open 2023 și în turneul masculin! Nicholas David Ionel s-a calificat

Nicholas David Ionel Andrei Pavel antrenor Australian Open 2023 Tenis ATP Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 10:45
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 10:50

Creșterea de formă a tenismenului Nicholas David Ionel i-a garantat poziția necesară pentru a prinde tabloul calificărilor Openului Australian, în 2023. 

Australian Open 2023 va avea loc în perioada 16-29 ianuarie, iar, dincolo de prezențele pe care tenisul românesc le va înregistra pe tabloul feminin, „Sportul Alb” din țara noastră va avea un motiv de bucurie și în întrecerea masculină. 

2022 a fost un an memorabil în cariera tânărului Nicholas David Ionel, care a reușit să își bifeze cea mai înaltă clasare de până acum, poziția 233, dar și să urce nu mai puțin de 188 de locuri în clasamentul mondial al circuitului de elită. 

Salt de 188 de locuri: Nicholas David Ionel a început anul 2022 ca număr 421 ATP 

Sportivul antrenat de Andrei Pavel și Adrian Ungur a obținut calificarea matematică pe tabloul calificărilor Openului Australian, devenind cel mai tânăr român care participă la Australian Open, din 1997 încoace, informează Daniel Radu.

Nicholas David Ionel (20 de ani) ocupă în prezent locul 235 în clasamentul ATP și a reușit să ajungă, în această săptămână, până în sferturile de finală ale competiției ATP Challenger de la Yokkaichi, Japonia. 

De la Dinamo, către prima sută ATP: Andrei Pavel și Adrian Ungur antrenează noua generație a tenisului românesc având un singur obiectiv

În a doua ediție a emisiunii Poveștile SPORT.RO, „Cneazul” a povestit despre colaborarea sa cu Adrian Ungur (fost număr 79 ATP) la CS Dinamo București, unde îi pregătesc pe Nicholas David Ionel, Filip Jianu, Sebastian Gima și Vlad Dumitru de intrarea în top 100 ATP

„Le mulțumesc celor de la Dinamo că ne-au primit și ne ajută. Antrenez, împreună cu Adrian Ungur, un grup de băieți pe care, noi sperăm, să îi avem în prima sută mondială cât mai curând,” a dezvăluit tenismenul constănțean, Andrei Pavel, în exclusivitate pentru SPORT.RO

„Ăsta e țelul meu, să îi ajut să ajungă acolo cât mai repede în prima sută. E vorba despre Nicholas Ionel David, Filip Jianu, Sebastian Gima și Vlăduț Dumitru. L-am antrenat și pe Ștefan Paloși, dar acum el continuă pe cont propriu. 

Sunt toți la Dinamo și ne-am găsit căsuța noastră acolo. Le mulțumesc foarte mult,” a adăugat Andrei Pavel, în dialogul purtat cu jurnalistul Andru Nenciu în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!