Novak Djokovic Novak Djokovic Australian Open 2023 Tenis ATP Turneul Campionilor Tenis

Retragere? La 35 de ani, Djokovic nici nu vrea să audă! „Am o foame imensă de a câștiga trofee și de a scrie istoria sportului!”

Novak Djokovic nu se gândește la retragere și se bucură să aibă șansa de a continua să scrie istoria tenisului. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 09:50
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 09:56

Cu 21 de titluri de mare șlem în palmares, Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) are o șansă enormă să devină cel mai titrat tenismen din istoria „Sportului Alb”, având cu un trofeu mai puțin decât rivalul Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP), față de care este însă mai tânăr cu un an. 

După cele cinci victorii legate în Turneul Campionilor de la Torino, tenismenul sârb a declarat că nu se gândește nici la retragere, și nici la modul în care și-ar dori să își facă ieșirea din scena tenisului mondial. 

„Nu știu ce îmi rezervă viitorul, dar știu că am o foame imensă de a câștiga trofee.”

„Nu mă gândesc la modul în care vreau să-mi închei cariera sau cum să o fac. Acum, lucrurile merg bine, dar niciodată nu știi ce se va întâmpla. Copiii mei au opt, respectiv cinci ani, cresc. Poate că vor avea cerințe diferite în viitor, și va trebui să mă gândesc la asta,” a spus Novak Djokovic, după finala câștigată în defavoarea norvegianului Casper Ruud, scor 7-5, 6-3. 

„Nu știu ce îmi rezervă viitorul, dar știu că am o foame imensă de a câștiga trofee, să scriu istoria acestui sport și să concurez la cel mai înalt nivel, în jurul lumii. Asta mă motivează să continui. Să joc cu familia alături a fost special pentru mine. Sunt recunoscător soției mele și copiilor. De obicei nu împart multe momente cu ei în circuit, așadar încerc să mă bucur de fiecare moment pe cât de mult posibil. 

Mi-am luat copiii, în special fiul, la multe sesiuni de antrenament, de încălzire și la meciuri. A fost foarte gălăgios, în general, nu mă așteptam. Copiii și soția mea îmi dau serenitatea de care am nevoie pentru a continua să joc tenis încă o zi,” a declarat Novak Djokovic la Torino, conform Punto de break

Modifică setările cookies