Novak Djokovic Novak Djokovic Australia Tenis ATP Turneul Campionilor Tenis

VIDEO Novak Djokovic pune pe seama sa și a Universului deportarea din Australia: declarația uluitoare făcută la Torino

Novak Djokovic crede că totul în viață se întâmplă cu un motiv, iar episodul neplăcut experimentat în Australia, în ianuarie 2022, nu reprezintă o excepție de la această regulă. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 12:00
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 12:15

Dezaprobat de o parte a opiniei publice în trecut pentru un videoclip în care declara că apa se poate purifica în urma unor energii bune focalizate asupra ei, Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) a făcut o nouă declarație intrigantă, după victoria din finala Turneului Campionilor.

Tenismenul sârb a reiterat filosofia potrivit căreia oamenii atrag în jurul lor rezultatele gândurilor pe care le au, iar, vorbind despre episodul negru din Australia, Novak Djokovic a spus că „nu știe ce s-a întâmplat cu Universul”, descriind seria de întâmplări care l-au văzut, în final, nevoit să părăsească teritoriul australian. 

Novak Djokovic: „Ce s-a întâmplat în Australia e ceva ce, evident, cumva, eu am atras.”

„Tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat cu un motiv. Încerc să am această abordare în viață și în cariera mea de tenismen, să analizez de ce lucrurile se întâmplă, indiferent dacă sunt rele sau bune.

Cred că atragem lucruri prin ceea ce gândim. Ce s-a întâmplat în Australia e ceva ce evident, cumva, eu am atras. Nu știu ce a fost cu Universul, dar s-a întâmplat.

„A fost un șoc și mi-a luat multe luni să îmi revin.”

A fost un șoc și mi-a luat multe luni să îmi revin, să regăsesc echilibrul optim dintre minte și corp, pentru a putea să încep să îmi joc tenisul.

Asta s-a întâmplat spre finalul sezonului de zgură, am început să câștig câteva turnee mari, Wimbledonul. Ultimele trei luni ale anului au fost uimitoare pentru mine. 

Mi-am găsit simțul, motivația e încă acolo. Nu mă simt la fel de epuizat la finalul sezonului, din punct de vedere fizic, precum în alți ani, dar mental, probabil că da. Când trag linia, sunt foarte mulțumit, a fost un sezon grozav,” a declarat Novak Djokovic pentru Tennis Channel. 

Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară Turneul Campionilor. Tenismenul din Balcani a dispus de Casper Ruud, scor 7-5, 6-3, în finala de la Torino și a pus punct unei perioade de șapte ani fără succes în această competiție. 

Modifică setările cookies