Nadal nu se retrage! Campionul en-titre a anunțat o pregătire istorică pentru Australian Open 2023

rafael nadal Australian Open 2023 Novak Djokovic Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 16:20
Data actualizarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 16:21

Sezonul 2022 a adus o schimbare de perspectivă pentru Rafael Nadal, în ce privește longevitatea sa în tenisul mondial. 

Rafael Nadal (36 de ani) va încheia anul 2022 nu doar cu două titluri de mare șlem, ci și cu o poziție confortabilă ocupată în ierarhia ATP, locul 2. 

Tenismenul născut în Manacor a dezvăluit că problemele serioase acuzate la nivelul piciorului au început să fie anihilate, în stagiunea care stă să se încheie, iar tratamentul eficient îl face pe proaspătul tătic, Rafael Nadal, să se gândească la prelungirea longevității sale în tenisul mondial. 

Nadal și Djokovic vor lupta pentru glorie, la Australian Open 2023

„Sezonul a avut mai multe perioade foarte diferite și a fost total marcat de problemele mele fizice. Totul s-a schimbat când am găsit un tratament eficient pentru picior, care m-a ajutat foarte mult. Acest lucru a schimbat radical perspectiva continuității mele în tenisul la înalt nivel pentru că funcționează perfect", a declarat Rafael Nadal, amintind despre durerile întâmpinate în timpul Roland Garros 2022. 

„Voi merge acolo peste trei săptămâni cu toată încrederea și dorința de a munci pentru a da tot ce am mai bun și a mă simți competitiv,” a adăugat Rafael Nadal, care va adăuga un plus de precauție în pregătirea Openului Australian.

Nadal se va deplasa în Australia încă din luna decembrie

Dacă de regulă Rafael Nadal nu făcea deplasarea la antipozi decât după Anul Nou, cel mai titrat tenismen din istoria turneelor de mare șlem pare dispus să își sacrifice sărbătorile de iarnă pentru a-și perfecta pregătirea pentru primul turneu de Grand Slam al anului 2023.

Australian Open 2023 se va derula în perioada 16-29 ianuarie, iar, spre deosebire de ediția din acest an, Rafael Nadal îl va avea ca rival pe Novak Djokovic, cel mai titrat jucător din istoria Grand Slam-ului de la Melbourne. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!