VIDEO EXCLUSIV Cine e cel mai bun: Federer, Nadal sau Djokovic? Andrei Pavel a răspuns fără să clipească. Ce palmares a avut românul împotriva celor trei

Andrei Pavel, invitatul de marcă al ediției a doua a emisiunii Poveștile Sport.ro. Urmărește emisiunea integral pe VOYO.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 16:10
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 16:01

Devenit tenismen profesionist în 1995, Andrei Pavel (48 de ani) a avut șansa de a-și împărți locul în circuitul ATP atât cu tenismeni precum Pete Sampras sau Andre Agassi, cât și cu cei trei jucători care au dominat primele două decenii ale noului secol: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

În cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro, de pe VOYO, la întrebarea: 'Cine e The Goat? Federer, Nadal sau Djokovic?', Andrei Pavel a fost nerăbdător să răspundă, alegându-l pe tenismenul elvețian. Pavel a împărtășit cu Federer pasiunea pentru reverul executat cu o mână, generator de surprize plăcute pentru spectatori, și neplăcute pentru oponenți. 

Andrei Pavel: „Federer, pentru stilul său de joc, pentru ce a realizat și pentru felul său de a fi.”

„Pentru mine, Federer. Ceilalți doi, campioni absoluți, îi iubesc. Nadal - un luptător și un profesionist ca nimeni altul -, îmi place de el la nebunie, dar eu vorbesc numai de stilul de joc, ce a realizat și felul său de a fi și spun Federer.

L-am bătut o dată, dar nu din acest motiv o spun. Pe Nadal l-am bătut o dată la dublu, într-o finală, chiar la Barcelona, iar cu Djokovic am pierdut o dată, la simplu, pe când el avea 19 ani.

Toți trei sunt niște talente deosebite și profesioniști extraordinari. Sunt diferiți, dar speciali,” a afirmat Andrei Pavel, într-un dialog cu Andru Nenciu, în exclusivitate pentru VOYO și SPORT.RO

Andrei Pavel l-a învins pe Roger Federer în prima dintre cele opt întâlniri directe. „Cneazul” a dispus de jucătorul din Elveția în ediția 2000 a turneului ATP de la Hamburg, scor 6-4, 6-3. 

Palmaresul românului Andrei Pavel vs. „The Big 3”

  • Andrei Pavel - Roger Federer 1-7
  • Andrei Pavel - Novak Djokovic 0-1
  • Andrei Pavel - Rafael Nadal 0-0

Andrei Pavel, fost număr 13 ATP, are în palmares 3 titluri ATP, câștigate în anii 1998, 2000, respectiv 2001 la Tokyo, St. Polten și Montreal. Ca antrenor, a jucat un rol important, alături de Darren Cahill, în transformarea Simonei Halep dintr-o campioană în circuitul WTA în câștigătoare de mare șlem. 

Urmărește și prima ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, în care invitata jurnalistului Andru Nenciu a fost Andreea Răducan, gimnasta română medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000

Modifică setările cookies