Reacția jurnaliștilor spanioli și americani, după ce racheta aruncată de Irina Begu a făcut un copil să plângă: „De ce mai tolerăm așa ceva?”

Irina Begu Roland Garros 2022 Irina Begu calificare Roland Garros Irina Begu racheta aruncata Romania la Roland Garros 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 26 Mai 2022, 15:45
Data actualizarii: Joi 26 Mai 2022, 16:07

Jurnaliștii străini cred că reacția nervoasă a Irinei Begu ar trebui să fie pedepsită de oficiali, care i-au permis continuarea meciului. 

Unul dintre momentele bizare ale ediției 2022 a turneului de la Roland Garros s-a desfășurat în setul decisiv al meciului dintre Irina Begu și Ekaterina Alexandrova.

La scorul de 2-0 pentru adversară, jucătoarea din țara noastră a aruncat cu racheta, iar, din săritură, aceasta a aterizat în tribune, unde era prezent un copil, alături de părinții săi.

Acesta a început să plângă, iar Ekaterina Alexandrova a cerut descalificarea Irinei Begu, dar supervizorul a decis că gestul poate fi sancționat doar cu un avertisment pentru încălcarea conduitei sportive. După încheierea meciului, Irina Begu l-a luat în brațe pe copil și s-a pozat împreună cu acesta. 

Ben Rothenberg: „Begu nu a aruncat racheta cu putere, dar consecințele faptelor sale nu ar trebui ignorate de oficiali.”

Redactorul-șef al Punto de break, Jose Moron a avut o reacție puternică pe seama subiectului, catalogând reacția nervoasă a Irinei Begu și rezultatul acesteia ca fiind „rușinoase.”

„Rușinos. Doar așa poate fi descris ce s-a întâmplat la Roland Garros azi. Begu a aruncat cu furie racheta în tribune și aproape a lovit un copil care a început să plângă, pe fondul unei sperieturi. Au lăsat-o să joace în continuare. E încă un episod din ce am văzut în acest an 2022. Nu se mai poate,” a scris Jose Moron, insinuând o comparație între acest gest al Irinei Begu și ieșirea nervoasă a lui Alexander Zverev, de la Acapulco

„Dragilor, de ce mai tolerăm așa ceva? Begu nu a aruncat racheta cu putere, dar consecințele faptelor sale nu ar trebui să fie ignorate de oficiali,” a comentat jurnalistul New York Times, Ben Rothenberg, pe această temă. 

Irina Begu a reușit calificarea în turul 3, depășind-o pe Ekaterina Alexandrova, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4 pentru Begu, după 2 ore și 35 de minute de joc.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!