VIDEO Irina Begu le-a stricat ziua francezilor: cum a amuțit o arenă de 10 mii de locuri. Reacția parizienilor, la final de meci

Irina Begu Leolia Jeanjean Irina Begu calificata in optimi la Roland Garros Irina Begu puncte spectaculoase Irina Begu Roland Garros 2022 Romania la Roland Garros 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Mai 2022, 18:06
Data actualizarii: Sambata 28 Mai 2022, 18:06

Plini de fair-play, francezii au acceptat superioritatea Irinei Begu în fața favoritei lor, Leolia Jeanjean și au aplaudat-o pe sportiva din România pentru calificarea în optimi. 

Irina Begu a avut control absolut asupra meciului cu Leolia Jeanjean, din turul 3 al competiției de la Roland Garros, până la scorul de 6-1, 5-1. Partida a avut loc pe Arena Suzanne-Lenglen, a doua, ca mărime, în complexul Stade Roland Garros.

În mai puțin de jumătate de oră, sportiva din țara noastră conducea cu 1-0 la seturi, dar finalul de partidă a adus o serie de trei game-uri consecutive pentru franțuzoaica Leolia Jeanjean, deținătoare de wildcard la Roland Garros 2022. 

Irina Begu, 26 de lovituri câștigătoare în cele 85 de minute ale meciului

Irina Begu revizitează faza optimilor la Roland Garros, după apariția din 2016, dar această performanță nu ar fi fost posibilă dacă jucătoarea născută la București nu ar fi schimbat alegerile tactice făcute de-a lungul partidei cu Jeanjean.

Urcată la fileu în momente cheie, Irina Begu a alternat eficient între o poziție adânc adoptată în teren, în spatele liniei de fund cu o poziție avansată, în mod special pe serviciul doi al adversarei, pe care l-a exploatat extraordinar.

Begu a câștigat 50% din punctele jucate la retur și 66% din cele jucate cu prima servă, îmbinând armonios o prestație bună la serviciu cu rezultate impresionante la retur. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!