VIDEO Carlos Alcaraz amintește de Rafael Nadal din 2005: „mașinăria de tenis” a câștigat un punct imposibil la Roland Garros

Carlos Alcaraz Roland Garros 2022 Carlos Alcaraz punct incredibil Carlos Alcaraz Roland Garros rafael nadal Roland Garros 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 26 Mai 2022, 09:25
Data actualizarii: Joi 26 Mai 2022, 09:27

Carlos Alcaraz a câștigat o minge de break aproape imposibilă, în setul decisiv al meciului de 4 ore și jumătate, câștigat în defavoarea conaționalului Albert Ramos-Vinolas. 

Carlos Alcaraz (19 ani, 6 ATP) nu se ferește de sacrificii și urmărește fiecare minge la Roland Garros 2022. Tânărul tenismen spaniol l-a depășit pe conaționalul Albert Ramos-Vinolas (34 de ani, 44 ATP), după 4 ore și 34 de minute de joc epuizant, încheiat scor 6-1, 6-7 (7), 5-7, 7-6 (2), 6-4, amintind de Rafael Nadal atât prin anduranța incredibilă demonstrată, ci și prin viteza de deplasare în teren. 

74 de winnere și 74 de erori neforțate a semnat Carlos Alcaraz în acest meci, dar highlight-ul întregii partide a avut loc în setul decisiv, pe când Ramos-Vinolas conducea cu 3-1. 

Carlos Alcaraz arată o viteză de deplasare care îl umbrește până și pe Rafael Nadal

Carlos Alcaraz și-a procuat minge de break în acest game și, în ciuda faptului că Albert Ramos-Vinolas a atacat impecabil, trimițându-l în doar câteva secunde în ambele capete ale terenului, Alcaraz a sprintat extraordinar, pasându-l pe Vinolas, din alergare, într-o manieră atât de improbabilă încât publicul Arenei Simonne-Mathieu a explodat. 

„Nu mă tem să spun că sunt pregătit să câștig un turneu de mare șlem. Fizic, mă simt foarte bine. Mental, sunt puternic. Sunt un jucător de forță, iar de asta e nevoie pentru a ajunge la un titlu de Grand Slam,” a declarat Carlos Alcaraz, după încheierea meciului-maraton cu Albert Ramos-Vinolas. 

În turul al treilea, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe americanul Sebastian Korda, singurul jucător care l-a învins pe zgură, în sezonul 2022. Korda l-a eliminat pe Alcaraz în primul meci pe care l-a jucat la Monte Carlo, în această primăvară, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 6-3. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!