Irina Begu pierde, dar nu renunță: visează în continuare să ajungă în sferturile unui turneu de mare șlem

Irina Begu Roland Garros 2022 Irina Begu eliminare ROland Garros Irina Begu reactie Roland Garros Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 31 Mai 2022, 09:20
Data actualizarii: Marti 31 Mai 2022, 09:23

Irina Begu i-a mulțumit antrenorului Victor Crivoi pentru ajutorul acordat, prin care poate să treacă mai ușor peste înfrângeri. 

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a ratat pentru a treia oară calificarea în sferturile de finală ale unui turneu de mare șlem. Calificată în optimea de finală cu Jessica Pegula de la Paris, sportiva din România a avut avantajul primului set, dar s-a văzut depășită de jocul mai răbdător al americancei, practicat în seturile 2 și 3. 

„Cu siguranță voi visa în continuare pentru acel minim sfert de finală de Slam pe care mi l-am propus în această carieră. Și o să merg să muncesc din nou, așa cum am făcut tot mereu. Pentru că încă mai am lucruri de spus,” a spus Irina Begu, într-un interviu oferit după eșecul din faza ultimelor 16 jucătoare

Irina Begu, încurajată de optimea de la RG 22: „Mă face să visez în continuare. Sunt mândră de mine.”

„Mă face să visez în continuare. Uitându-mă la toate meciurile, sunt mândră de mine pentru cum am luptat și pentru că am reușit să fac niște meciuri foarte bune săptămâna aceasta.

O să merg din nou la antrenament, o să analizez foarte bine meciurile din punct de vedere tehnic, tactic și mental. Cred că mai am multe aspecte la care pot progresa, pe care le pot îmbunătăți. Și asta îmi dă speranțe, pentru că încă n-am ajuns la un nivel la care să spun gata, am învățat tot,” a adăugat Irina Begu pentru Treizecizero

Irina Begu revine în top 50 WTA

„Nu m-am plafonat, cred că mai am multe, multe lucruri de învățat. Și ăsta e un lucru important. Mai ales că am o echipă extrem de bună în spate. Victor (Crivoi) m-a ajutat să progresez în primul rând la nivel uman; m-a ajutat să văd lucrurile diferit atunci când pierd un meci de tenis.

Înainte, era o mică dramă, nu reușeam să văd lucrurile bune; acum privesc cu totul diferit și vreau să-i mulțumesc pentru asta. Simt că a adus multe plusuri în cariera mea și m-a făcut să fiu un om mai bun,” a completat sportiva din București

Irina Begu va urca 21 de locuri în clasamentul mondial, până pe poziția 42, în urma parcursului de la Paris, care a numărat trei succese, obținute în defavoarea Jasminei Paolini, Ekaterinei Alexandrova și Leoliei Jeanjean. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!