Irina Begu, performanța carierei la Roland Garros? S-a calificat în turul al treilea, unde va întâlni numărul 227 mondial 

Irina Begu Roland Garros 2022 Irina Begu Ekaterina Alexandrova Roland Garros Irina Begu tur 2 Roland Garros Roland Garros 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 26 Mai 2022, 15:00
Data actualizarii: Joi 26 Mai 2022, 15:03

Irina Begu are o șansă rarisimă să ajungă în săptămâna a doua de concurs la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe Ekaterina Alexandrova, în turul secund. 

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a reușit performanța de a se califica în turul al treilea al turneului de la Roland Garros, reușind să treacă în runda a doua competițională de Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA).

A fost 6-7 (3), 6-3, 6-4 pentru Begu, după 2 ore și 35 de minute de joc.

A fost a patra oară, din tot atâtea încercări, când Irina Begu a învins-o pe jucătoarea din Federația Rusă, demonstrându-și superioritatea în plan defensiv, dar și în ce privește regularitatea loviturilor trimise în teren. 

Irina Begu, la un pas de a-și egala cea mai bună performanță în Grand Slam-uri: faza optimilor de finală, atinsă la Australian Open 2015 și Roland Garros 2016

Finalul dureros al primului set, pierdut de Irina Begu în tiebreak, după ce a condus cu 4-2 și 5-3 nu a doborât-o pe sportiva din România, care s-a regrupat la timp și a semnat o revenire impresionantă. 

7-3 a fost scorul demoralizant al tiebreak-ului primului set care a motivat-o suplimentar pe Irina Begu să câștige seturile 2 și 3, scor 6-3, 6-4.

Irina Begu (63 WTA) - Leolia Jeanjean (227 WTA), în turul al treilea, la Roland Garros 2022

35 de erori neforțate a comis Irina Begu pe durata celor 155 de minute ale confruntării, cu 18 mai puține decât oponenta sa. 

Momentul delicat psihologic al întâlnirii a avut loc la scorul de 2-0 pentru Alexandrova, în setul decisiv, când frustrarea acumulată a făcut-o pe Irina Begu să arunce cu racheta, doar ca aceasta să aterizeze în tribune și să lovească un copil, din primele rânduri.

Deși decizia supervizorului a nemulțumit-o pe Ekaterina Alexandrova, Irinei Begu i-a fost acordat dreptul să continue, spectatorul nefiind vătămat serios.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!