Rafael Nadal accidentare ATP Masters 1000 Madrid Rafael Nadal Barcelona Rafael Nadal doctor Rafael Nadal zgura Tenis

Rafael Nadal va rata ATP 500 Barcelona, turneu pe care l-a câștigat în 2021: când prevede medicul său că ar putea reveni pe teren

Rafael Nadal este încă în cărți pentru un sezon de zgură care s-ar putea încheia cu a 22-a victorie a sa în turneele de mare șlem. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 09:05
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 09:10

În 22 martie, Rafael Nadal a fost diagnosticat cu o fisură în al treilea arc costal, la nivelul cutiei toracice, fapt care i-a cauzat durerile și dificultățile respiratorii resimțite în semifinala și finala jucate la Indian Wells. 

La acea dată, medicii estimau că Rafael Nadal urma să fie indisponibil timp de 4-6 săptămâni. La trei săptămâni de la primirea veștii, Nadal a decis că participarea la Barcelona Open - turneu de calibru ATP 500, programat în 18-24 aprilie - vine prea devreme în calendarul său. 

Madrid-Roma-Paris, turneele de zgură pe care Nadal vrea să le joace în 2022

Campion de 12 ori la Barcelona, lui Rafael Nadal nu a acceptat cu ușurință ratarea turneului din acest an, dar o acceptă, pentru a-și maximiza șansele unor rezultate impresionante la Madrid, Roma și Roland Garros.

Previziunile doctorilor se adeveresc însă, iar suporterii tenismenului născut în Manacor au și motive de speranță. Turneul ATP Masters 1000 de la Madrid (1-8 mai) vine la cinci săptămâni și jumătate de la aflarea diagnosticului, așadar Rafael Nadal ar putea să reușească o prezență în turneul din capitala țării sale.

Rafael Nadal este înscris pe lista oficială a jucătorilor care și-au manifestat dorința de a participa la turneul ATP 1000 de la Madrid din 2022, alături de Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, printre mulți alții. 

Ce spune doctorul Angel Luiz Cotorro despre starea pacientului său, Rafael Nadal

Primăvara sezonului 2022 nu este, momentan, timpul ideal pentru tenismenul care a înregistrat un început de sezon perfect, în care a câștigat ATP 250 Melbourne Summer Set, Australian Open, ATP 500 Acapulco și a ajuns până în finala turneului ATP 1000 de la Indian Wells, legând în tot acest timp 20 de succese consecutive.

„Aceste accidentări nu se consolidează decât după primele patru săptămâni. Rafa evoluează, puțin cât puțin, dar încă resimte dureri. Obiectivul nostru e să îl facem pe Nadal să piardă cât mai puțin posibil din condiția sa fizică. Acceastă accidentare e cauzată de suprasolicitare, dar în cele ce urmează, zona care provoacă durere va fi micșorată,” a spus pentru Punto de break, Angel Luiz Cotorro, medicul din Barcelona care îl tratează pe Rafael Nadal. 

Modifică setările cookies