rafael nadal ATP Masters 1000 Indian Wells probleme sanatate Rafael Nadal Tenis ATP Tenis

Diagnostic sever pentru Rafael Nadal: ratează marea parte a sezonului de zgură, din cauza unei fisuri costale. Când ar putea reveni

O fisură costală s-a dovedit a fi problema care i-a cauzat dificultăți respiratorii lui Rafael Nadal în finala turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 15:50
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 15:56

UPDATE 15:40: Rafael Nadal a fost diagnosticat cu o fisură în al treilea arc costal, la nivelul cutiei toracice, fapt care i-a cauzat durerile și dificultățile respiratorii resimțite în semifinala și finala jucate la Indian Wells. Doctorii estimează că Rafael Nadal va fi indisponibil timp de 4-6 săptămâni, informează Punto de break

Ce urmează pentru Rafael Nadal, după accidentarea de la Indian Wells

În cazul cel mai bun, Rafael Nadal ar rata doar Masters-ul de la Monte Carlo (10-17 aprilie), urmând să revină în turneele ATP 500 de la Barcelona, respectiv ATP 1000 de la Madrid (1-8 mai) și Roma (8-15 mai), în pregătirea turneului de la Roland Garros (22 mai - 5 iunie). 

În scenariul cel mai pesimist, Rafa Nadal ar putea juca doar la Roma înaintea celui de-al doilea Grand Slam al anului sau ar putea merge direct la Paris, în cazul în care s-ar simți apt de joc. 

---

În prima parte a sezonului, în care a adunat 20 de victorii în 21 de meciuri, Rafael Nadal a depășit cu brio problemele pe care le are la nivelul piciorului drept, dar a avut de suferit în finala turneului ATP Masters 1000, pierdută în fața americanului Taylor Fritz, scor 6-3, 7-6.

A fost finala suferințelor, în competiția din California, Taylor Fritz confruntându-se la rândul său cu notabile probleme fizice, fiind sfătuit de echipă să nu joace în ultimul act, pentru a nu risca o accidentare agravată la nivelul gleznei drepte.

Rafael Nadal, lecție de fair-play după finala Indian Wells: „A fost ziua lui Fritz și nu trebuie să ascundem performanța lui în problemele mele de sănătate.”

Nadal, care a cerut intervenția medicului atât în semifinala cu Carlos Alcaraz, cât și în finală, a acuzat probleme respiratorii. La conferința de presă susținută după victoria din penultimul act, Rafael Nadal a vorbit despre dificultatea de a juca în condiții de vânt puternice, care au purtat nisip în Stadionul 1 al Complexului Indian Wells Tennis Garden. 

Întrebat dacă știe motivul pentru care a suferit dificultăți respiratorii în timpul finalei, Rafael Nadal a răspuns, după încheierea turneului: „Nu știu. S-a întâmplat ieri-seară, la începutul meciului (cu Alcaraz). Nu am avut timp nici măcar să merg la un consult. Mi-e greu să respir. Când încerc să inspir, mă doare și îmi provoacă un disconfort, dar asta e. Nu e momentul să vorbesc despre asta, chiar dacă nu am putut juca la nivel normal. 

Nu știu dacă e ceva la coaste, dar când respir sau când mă mișc e ca un ac în interior și e un tip de durere care mă face să amețesc și mă limitează, mai ales din punct de vedere respiratoriu. Sunt mai trist din acest motiv decât pentru că am pierdut, sunt puțin distrus fizic,” au fost cuvintele transmise de Rafael Nadal. 

„A fost o finală, am încercat și am pierdut în fața unui jucător grozav. Nu cred că e ziua potrivită să vorbim despre ce se întâmplă cu fizicul meu. E ziua lui și nu trebuie să ascundem performanța lui în problemele mele de sănătate,” a replicat Rafael Nadal. 

„Sunt trist că am pierdut, dar nu sunt persoana care se entuziasmează sau devine foarte supărat, în funcție de rezultat. De obicei, sunt stabil emoțional și pun totul în perspectivă. Ultimele două luni și jumătate au fost uimitoare, de neuitat, emoționale și m-am bucurat de experiențe prin care nu credeam că o sa mai trec vreodată,” a adăugat Nadal. 

Rafael Nadal, îngrijorat de dificultățile respiratorii acuzate la Indian Wells

„Vreau să îmi rezolv problema de sănătate și să mă antrenez pentru sezonul de zgură. E partea sezonului de care mă bucur și sper să fiu pregătit pentru toate turneele. Singurul lucru care mă îngrijorează e starea pieptului, să aflu ce problemă am și cât va dura recuperarea,” a completat Rafael Nadal, înainte de a se odihni timp de trei săptămâni înaintea începerii sezonului de zgură.

Dacă recuperarea tenismenului iberic va decurge conform planului, Rafael Nadal va fi așteptat la Monte Carlo pentru a căuta adăugarea celui de-al 12-lea trofeu în palmares.

Încă înainte de a-și încheia parcursul în turneul de la Indian Wells, Rafael Nadal a anunțat că se retrage din Masters-ul de la Miami, pentru a-și acorda trei săptămâni de pauză în vederea îmbunătățirii stării piciorului drept.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!