rafael nadal Rafael Nadal accidentare Tenis ATP Tenis

„Îmi e greu să cobor scările” Ce regretă Nadal, la 37 de ani, după o serie interminabilă de accidentări

Rafael Nadal se antrenează în regim controlat pentru a-și crește șansele unei reveniri de bun augur în circuitul ATP, în 2024. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 20:46
Data actualizarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 20:47

Rafael Nadal (37 de ani) a admis că ar schimba multe lucruri, dacă ar putea da timpul înapoi, recunoscând că au fost multe ocazii în care a neglijat protecția propriului corp.

Rafael Nadal dezvăluie că resimte dureri în viața de zi cu zi, după o carieră zbuciumată de accidentări

„Aș schimba multe lucruri în viața mea și în cariera mea. Am luat decizii greșite când a venit vorba de protejarea fizicului meu,” dezvăluie Nadal, care a spus că resimte dureri în viața de zi cu zi la un nivel controlabil.

„Durerea nu a dispărut complet, dar acum este controlabilă. Există momente când piciorul nu mă lasă să trăiesc în pace, îmi este dificil să cobor scările. Dacă mă doare, este dificil să fiu fericit, starea mea de moment se schimbă atunci când durerea e mai puternică decât ar trebui,” a adăugat Rafael Nadal, într-un interviu acordat Movistar, notează Express

Nadal vrea să joace la cât mai multe turnee importante în 2024

Vorbind despre dispoziția sa actuală, Rafael Nadal a afirmat că se antrenează, dar alegând deocamdată să nu crească intensitatea la nivelul maxim. 

„Joc fără a mă mișca cu intensitatea obișnuită, chiar dacă mingile sunt rapide. Mă opresc, chiar dacă simt că aș vrea să mă mișc,” a menționat Nadal, care și-a descris programul de antrenament: „40 de minute de tenis, de trei ori pe săptămână, și multă sală. Ideal ar fi să pot concura cât mai mult și să joc la turneele la care țin cel mai mult,” a completat Rafael Nadal, precizându-și planurile pentru sezonul 2024, ultimul al carierei sale. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!