Newyorkezii au luat decizia finală: ce se va întâmpla cu sportivii ruși și belaruși la US Open 2022 

US Open 2022 razboi ucraina rusia sportivi rusi si belarusi Tenis US Open Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 15 Iunie 2022, 10:20
Data actualizarii: Miercuri 15 Iunie 2022, 17:50

Rușii și belarușii nu vor lipsi de la ediția 2022 a turneului de mare șlem de la US Open, fixat pentru perioada 29 august - 11 septembrie. 

US Open 2022 (29 august - 11 septembrie) va alinia la start toți sportivii eligibili, indiferent de naționalitate, anunță organizatorii turneului de mare șlem american. 

Spre deosebire de oficialii britanici de la Wimbledon, nord-americanii au decis să nu interzică participarea sportivilor din Federația Rusă și Belarus în ultima competiție de Grand Slam a anului. 

Campion en-titre, rusul Daniil Medvedev își va putea apăra titlul

„Asociația Americană de Tenis le va permite sportivilor din Rusia și Belarus să concureze în ediția 2022 a Openului American, însă doar sub un steag neutru. Împreună cu celelalte turnee de mare șlem, ITF, ATP și WTA, Asociația Americană de Tenis - care deține și operează derularea US Open - a condamnat în trecut și continuă să condamne invazia neprovocată și nedreaptă a Ucrainei de către Rusia. 

Admitem că fiecare organizație trebuie să înfrunte circumstanțe unice, care le afectează deciziile. Având în vedere circumstanțele noastre, Asociația Americană de Tenis le va permite jucătorilor eligibili să participe la US Open 2022, indiferent de naționalitate,” se află scris în comunicatul de presă publicat de oficialii Openului American

Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aryna Sabalenka și Victoria Azarenka sunt doar câțiva dintre cei mai valoroși tenismeni ai Planetei care se vor bucura de această decizie luată de oficialii americani. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!