Reacția oficialilor de la Wimbledon, după ce turneul a fost lăsat fără puncte ATP și WTA: „Deciziile sunt disproporționate”

Wimbledon 2022 Tenis Grand Slam Wimbledon fara puncte Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 21 Mai 2022, 08:30
Data actualizarii: Sambata 21 Mai 2022, 08:55

Oficialii ATP și WTA au luat decizia de a retrage punctele puse în joc în ediția 2022 a turneului de la Wimbledon, în urma deciziei englezilor de a interzice participarea sportivilor din Federația Rusă și Belarus. 

Organizatorii turneului de la Wimbledon au reacționat la hotărârile luate de ATP, WTA și ITF de a elimina punctele puse în joc în ediția 2022 a Grand Slam-ului londonez. 

Britanicii au precizat că regretă profund decizia luată de cele trei instituții ale tenisului mondial, pe care au numit-o disproporționată, în contextul circumstanțelor excepționale și extreme.

Poziția oficială a Wimbledon: „Dorim să ne afirmăm dezamăgirea profundă cu privire la hotărârile luate de ATP, WTA și ITF.”

„Apreciem diferențele de opinie referitoare la declinarea participării sportivilor ruși și belaruși în ediția 2022 a turneului de la Wimbledon și regretăm decizia profund, față de indivizii afectați.

Cu toate acestea, poziția luată de Guvernul Marii Britanii de a limita influența globală a Rusiei, rămânem la opinia că am luat singura decizie viabilă, întrucât Wimbledon este un eveniment sportiv cu renume global.

Nu am fost pregătiți să luăm nicio măsură care ar putea risca siguranța personală a jucătorilor sau a familiilor lor. Credem că a cere declarații scrise individual de către jucători drept condiție de intrare ar purta cu sine riscuri serioase. 

Wimbledon 2020, anulat, din cauza pandemiei. Wimbledon 2022, fără puncte

În plus, rămânem indispuși în a accepta o participare cu succes care să fie folosită în beneficiul mașinăriei de propagandă a regimului rus, care, prin presa controlată îndeaproape de stat, are o istorie prin care a folosit succesele sportive pentru a sprijini istorisirea unei povești triumfătoare poporului rus. 

Dorim să ne afirmăm dezamăgirea profundă cu privire la hotărârile luate de ATP, WTA și ITF de a elimina punctele acordate la Wimbledon 2022. Credem că deciziile sunt disproporționate, în contextul acestor circumstanțe excepționale și extreme.

Ne luăm în considerare opțiunile și ne rezervăm alegerea, în această stiuație. Ne aflăm în discuții cu colegii noștri din celelalte turnee de mare șlem,” se arată scris pe site-ul oficial al Wimbledon

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!