„Să sperăm că rușii nu sună FBI-ul!” Dolgopolov le cere fanilor să arboreze steagul Ucrainei la meciurile rușilor de la US Open

Alex Dolgopolov razboi ucraina rusia Tenis ATP US Open 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 August 2022, 13:47
Data actualizarii: Vineri 26 August 2022, 13:56

Fost tenismen ucrainean, Alexandr Dolgopolov le cere fanilor tenisului să arboreze câte un steag ucrainean la fiecare meci jucat de un sportiv rus ori bielorus în ediția 2022 a Openului American. 

Fost număr 13 ATP, ucraineanul Alexandr Dolgopolov face apel la fanii tenisului care vor merge la meciuri la US Open 2022.

Tenismenul retras, actualmente înrolat în armată, cere un efort de conștientizare a situației din Ucraina din partea fanilor „Sportului Alb” și le cere să arboreze un steag al Ucrainei la fiecare meci pe care sportivii ruși și bieloruși îl vor juca la New York. 

Dolgopolov vrea să vadă un steag ucrainean arborat la fiecare meci jucat de un rus sau bielorus la US Open 2022 

„Mesaj pentru toți cei care mi-au admirat jocul și plănuiesc să urmărească US Open-ul de la fața locului. Vă cer să purtați cu voi și să arborați un steag al Ucrainei în toate meciurile în care sunt implicați sportivi din Federația Rusă și Belarus.

De asemenea, provoc ATP și WTA să facă această mișcare la rândul lor. Țara noastră se îneacă în sânge și violență, iar niciun rus nu va intimida un suporter tăcut care poartă cu sine un steag al Ucrainei. Aveți respect!”, a transmis Alexandr Dolgopolov, cerând ajutor din partea fanilor tenisului de pretutindeni. 

O spectatoare, expulzată din tribune la Cincinnati, pentru că a afișat un steag ucrainean

În timpul primului set al meciului disputat de rusoaicele Anastasia Potapova și Anna Kalinskaya la Cincinnati, una dintre jucătoare s-a plâns arbitrului de scaun, Morgane Lara, referitor la o femeie care stătea în tribune purtând un steag ucrainean asupra sa.

Lola, spectatoarea care a adus steagul ucrainean în tribune a purtat pe cap o coroniță cu flori tradițional ucraineană a fost motivul pentru care arbitrul de scaun a oprit partida și s-a îndreptat către aceasta, transmițându-i că nu e frumos gestul pe care îl face.

„Nu e frumos nici să invadezi o țară,” i-ar fi replicat Lola arbitrului de scaun. 

Deși organizatorii turneului au motivat decizia de a o înlătura pe Lola din tribune spunând că mărimea steagului era prea mare, spectatoarea în cauză a demonstrat că s-a conformat tuturor regulilor impuse spectatorilor. 

Forțele de ordine au escortat-o pe Lola până la mașină, unde i s-a permis să își depoziteze steagul, pentru a putea reveni în baza turneului Western & Southern Open de la Cincinnati.

„Lola, care a fost expulzată din turneul de la Cincinnati pentru că sportivii ruși s-au simțit ofensați s-a dus către intrarea principală, alături de fanii ucraineni.

Să sperăm că jucătorii ruși și oficialii turneului nu se vor ofensa din nou și nu vor suna FBI-ul sau pe Joe Biden,” a scris Alexandr Dolgopolov, comentând întâmplarea, notează Tennis World USA

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!