Mihaela Buzărnescu nu se lasă până nu revine în top 100 WTA: „Lumea mă tot întreabă de ce nu mă las, că nu mai joc cum jucam înainte”

Mihaela Buzarnescu Roland Garros 2022 Miki Buzarnescu accidentare Roland Garros 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 16:20
Data actualizarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 16:21

Mihaela Buzărnescu (34 de ani, 120 WTA) consideră că mai are lucruri de demonstrat în circuitul de elită al tenisului feminin, înainte de retragere. 

Participantă în ediția 2022 a turneului de la Roland Garros, Mihaela Buzărnescu (34 de ani, 120 WTA) a ajuns pe tabloul principal prin statutul de ”lucky loser”, dar a fost eliminată încă din primul tur, de către Madison Brengle (32 de ani, 57 WTA). 

Contestată de anumite voci din jurul său, Mihaela Buzărnescu a afirmat cu fermitate că nu se va retrage prea curând din tenis, adăugând că își menține obiectivul de a reveni în top 100 WTA.  

Mihaela Buzărnescu: „Când o să simt nevoia să mă las, atunci o să mă las de tenis. Nu se va întâmpla prea curând.”

„Îmi doresc să capăt cât mai multă încredere, pentru că această încredere îți aduce și victorii. Sper ca, până la US Open, să revin în Top 100, asta îmi doresc din tot sufletul. Potențial am, dar îmi trebuie încredere și meciuri câștigate și susținere.

Lumea mă tot înreabă de ce nu mă las, că nu mai joc așa cum jucam înainte. Când o să simt nevoia să mă las, atunci o să mă las de tenis. Nu se va întâmpla acest lucru prea curând. Când o să am mai multe meciuri câștigate, probabil și cei din exterior vor fi mai mulțumiți de jocul meu", a spus „Miki” Buzărnescu pentru Eurosport. 

Mihaela Buzărnescu a dat în judecată WTA pentru accidentarea care i-a oprit cea mai bună perioadă a carierei

Mihaela Buzărnescu, fostă ocupantă a locului 20 WTA în 2018 nu a revenit la nivelul atins în urmă cu 4 ani, după accidentarea groaznică suferită în turul 2 la Monteal, în meciul cu Elina Svitolina.

La două ore și 20 de minute de joc de la startul meciului cu Elina Svitolina, când scorul era 3-6, 7-6, 3-4 Mihaela Buzarnescu a călcat strâmb pe glezna piciorului drept. 

Mihaela Buzărnescu a început să plângă de durere, iar în ajutor i-au venit arbitra de scaun și oponență să, Elina Svitolina, însă medicul a sosit pe teren cu o întârziere mult prea îndelungată pentru o competiție de calibrul Premier 5.

Cu câteva minute înaintea accidentării, jucatoarea din România i-a cerut arbitrei de scaun să oprească partida, întrucât condițiile meteorologice indicau o ploaie suficient de puternică pentru a face nesigură desfășurarea unei partide de tenis în aer liber. 

Accidentarea a avut loc în timpul vârfului de formă muncit de Mihaela Buzarnescu, care reușise anul trecut să ajungă în top 20 WTA și să câștige primul sau titlu în circuitul mare al tenisului feminin, la San Jose.

Din cauza durerilor mari resimțite, „Miki” Buzărnescu nu a putut ieși pe picioarele ei din arena din Montreal, fiind scoasă în scaun cu rotile.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!