Rafael Nadal Novak Djokovic Roland Garros 2022 Nadal Djokovic sferturi Roland Garros live Rafael Nadal Novak Djokovic sferturi Roland Garros 2022 turneu masculin Tenis

VIDEO Rafael Nadal - Novak Djokovic 6-2, 4-6, 6-2, 7-6. „Regele Zgurii” se califică în semifinalele Roland Garros, după o luptă de 4 ore și 12 minute

Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6, în sferturile Roland Garros 2022 și va juca împotriva germanului Alexander Zverev, în penultimul act. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Mai 2022, 21:45
Data actualizarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 02:25

Rafael Nadal - Novak Djokovic 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 în sferturile Roland Garros 2022

Rafael Nadal s-a calificat pentru a 15-a oară în semifinalele turneului de la Roland Garros. „Regele Zgurii”, campion de 13 ori pe zgura pariziană va juca în penultimul act împotriva germanului Alexander Zverev, care a trecut în faza sferturilor de Carlos Alcaraz. 

7-6 în al patrulea set: GAME, SET & MECI, RAFAEL NADAL! De la 2-5, Nadal revine uimitor în setul al patrulea pentru a contura a opta victorie, în zece meciuri directe cu Djokovic la Roland Garros. 

6-2 în al treilea set: GAME & AL TREILEA SET, NADAL! Spaniolul, la un set distanță de a 15-a calificare în semifinalele turneului de la Roland Garros, după 3 ore de joc. 


4-6 în al doilea set: GAME & AL DOILEA SET, DJOKOVIC! După ce Nadal a condus cu 3-0 și două break-uri în startul setului, Djokovic revine, pune patru game-uri la rând și face break inclusiv în ultimul game al setului. După 2 ore și 16 minute, scorul seturilor este egal, 1-1. 

4-5 în al doilea set: Constanța lui Novak Djokovic îl conduce din nou în avantaj, după un game la 15. 

4-4 în al doilea set: Nadal oprește șirul de 4 game-uri al lui Djokovic, cu un hold în prelungiri, făcut cu emoții. 

3-4 în al doilea set: Djokovic rezistă în prelungirile game-ului și preia conducerea pentru prima dată în meci. 4 game-uri la rând reușite de numărul 1 ATP: 

3-3 în al doilea set: Un game cât un set ca greutate psihologică, mai lung de un sfert de oră, se încheie cu break pentru Novak Djokovic, iar Nadal se vede egalat, după ce a condus cu 3-0. În acest game, Nadal a fost avertizat pentru tragere de timp, la serviciu. 

3-2 în al doilea set: Liderul ATP leagă primele puncte jucate cu o încredere înaltă și face al doilea game la rând. Nadal rămâne cu avantajul unui break. 

3-1 în al doilea set: Novak Djokovic recuperează unul dintre break-urile pierdute. 

3-0 în al doilea set: Rafael Nadal, tenis magic în venirile sale la fileu: ajunge bine la fiecare scurtă trimisă de Djokovic și le folosește agresiv, cu o sincronizare diabolică, pentru a tranșa punctele în favoarea sa. Acoperirea la fileu a sârbului a lăsat de dorit în multe momente, dar, parțial și pentru că deciziile tactice luate de Nadal au fost imprevizibile și eficiente. 

Nadal are două break-uri avantaj și în setul 2, după doar trei game-uri. 

2-0 în al doilea set: Nadal joacă un tenis fără greșeală în aceste momente: deplasarea în teren, passing shot-urile, scurtele, ruperile de ritm, varietatea în joc, toate contribuie la conturarea unui Rafa Nadal imposibil de oprit, în aceste clipe ale jocului. 

1-0 în al doilea set: Rafael Nadal face break, după 13 minute trecute de la startul setului secund și își asigură încă o injecție de moral, care îl poate propulsa și în această manșă. 


6-2 în primul set: GAME & PRIM SET, NADAL! Cu 63% din punctele jucate cu prima servă câștigate, Nadal confirmă un set jucat inteligent la servă, dar mai ales la retur, unde a câștigat 44% din puncte. Cu 12 winnere și 6 erori neforțate, Rafa Nadal a jucat, probabil, cel mai bun set al turneului, până în acest moment, comparabil doar cu setul decisiv al meciului cu Felix Auger-Aliassime.

5-2 în primul set: Djokovic face hold la cincisprezece, dar misiunea sa de a reveni în primul set se anunță extrem de complicată, având de recuperat nu unul, ci două break-uri. 

5-1 în primul set: Nadal își ține serviciul fără nicio emoție și mai are nevoie de un singur game pentru a câștiga setul întâi.

Primul set are o valoare crucială în istoricul meciurilor directe dintre Nadal și Djokovic: în 50 din cele 58 de partide, învingătorul din manșa întâi a sfârșit prin a câștiga meciul. 

4-1 în primul set: Rafa Nadal mai trimite un forehand în lung de linie direct câștigător pentru a-și procura al doilea break în doar cinci game-uri. 

3-1 în primul set: Nadal salvează mingi de break consecutive și avansează cu serviciul, pentru a pune din nou avantaj de două game-uri pe tabelă. 

2-1 în primul set: Djokovic răspunde începutului entuziasmant al lui Nadal cu un hold la zero. 

2-0 în primul set: Sincronizarea loviturilor funcționează excelent pentru Nadal în debutul partidei. Confirmă break-ul, cu un game la treizeci. 

1-0 în primul set: Tenis pasionant, încă din primele schimburi de mingi: Nadal reușește break-ul, după zece minute de joc. 


Rafael Nadal și Novak Djokovic se întâlnesc, în sferturile Roland Garros 2022 pentru a contura cel de-al 59-lea episod al celei mai pasionante rivalități a ultimului deceniu în tenisul global.

Djokovic conduce cu 30-28 scorul meciurilor directe și a câștigat cea mai recentă partidă cu Nadal, derulată în semifinalele ediției precedente a Grand Slam-ului parizian, scor 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2. 

Va fi al zecelea meci pe zgura pariziană între Nadal și Djokovic, unde tenismenul spaniol conduce cu 7-2, dar Djokovic rămâne singurul tenismen care l-a învins pe Nadal la Roland Garros în minim de seturi (sferturi, 2015). 

Nadal vs. Djokovic, 10-7 în turneele de mare șlem

  • Australian Open: 2-0 pentru Novak Djokovic
  • Roland Garros: 7-2 pentru Rafael Nadal
  • Wimbledon: 2-1 pentru Novak Djokovic
  • US Open: 2-1 pentru Rafael Nadal

Surprinzător, Novak Djokovic s-a impus în două din cele mai recente trei dueluri cu Rafael Nadal la Roland Garros. L-a învins cu 7-5, 6-3, 6-1 în sferturile ediției 2015, 3-6, 6-3, 7-6, 6-2 în semifinala din 2021 și a pierdut cu 6-0, 6-2, 7-5 în finala din 2020. 

Rafael Nadal își menține însă un avantaj considerabil în meciurile jucate pe zgură cu Novak Djokovic, 19-8, notează Tennis.com.

Novak Djokovic, singurul tenismen care l-a învins de două ori pe Rafael Nadal, la Roland Garros

109-3 este palmaresul „Regelui Zgurii”, Rafael Nadal la Roland Garros. Rafael Nadal a pierdut două meciuri cu Novak Djokovic (sferturi 2015 și semifinale 2021) și în optimile ediției 2009, cu Robin Soderling, 6-2, 6-7, 6-4, 7-6. 

Nadal la Roland Garros este tenismenul cu cel mai mare procentaj al victoriilor, raportat la totalul partidelor jucate într-un turneu de mare șlem, depășindu-i, în această ediție, pe Roger Federer, la Wimbledon, dar și pe Novak Djokovic, la Australian Open. 

Statistica surpriză: câștigătorul primului set a câștigat 50 din ultimele 58 de meciuri

Aparent, primul set poartă cu sine o greutate deosebită, în istoricul meciurilor directe între Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Învingătorul manșei inițiale s-a impus în 50 dintre ultimele 58 de meciuri directe.

Rafael Nadal - Novak Djokovic se joacă marți, 31 mai, după ora 21:45, în sesiunea de seară pe Arena Philippe-Chatrier.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!