VIDEO Rafael Nadal - Novak Djokovic 6-2, 4-6, 6-2, 7-6. „Regele Zgurii” se califică în semifinalele Roland Garros, după o luptă de 4 ore și 12 minute

Rafael Nadal Novak Djokovic Roland Garros 2022 Nadal Djokovic sferturi Roland Garros live Rafael Nadal Novak Djokovic sferturi Roland Garros 2022 turneu masculin Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Mai 2022, 21:45
Data actualizarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 02:25

Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6, în sferturile Roland Garros 2022 și va juca împotriva germanului Alexander Zverev, în penultimul act. 

Rafael Nadal - Novak Djokovic 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 în sferturile Roland Garros 2022

Rafael Nadal s-a calificat pentru a 15-a oară în semifinalele turneului de la Roland Garros. „Regele Zgurii”, campion de 13 ori pe zgura pariziană va juca în penultimul act împotriva germanului Alexander Zverev, care a trecut în faza sferturilor de Carlos Alcaraz. 

7-6 în al patrulea set: GAME, SET & MECI, RAFAEL NADAL! De la 2-5, Nadal revine uimitor în setul al patrulea pentru a contura a opta victorie, în zece meciuri directe cu Djokovic la Roland Garros. 

6-2 în al treilea set: GAME & AL TREILEA SET, NADAL! Spaniolul, la un set distanță de a 15-a calificare în semifinalele turneului de la Roland Garros, după 3 ore de joc. 


4-6 în al doilea set: GAME & AL DOILEA SET, DJOKOVIC! După ce Nadal a condus cu 3-0 și două break-uri în startul setului, Djokovic revine, pune patru game-uri la rând și face break inclusiv în ultimul game al setului. După 2 ore și 16 minute, scorul seturilor este egal, 1-1. 

4-5 în al doilea set: Constanța lui Novak Djokovic îl conduce din nou în avantaj, după un game la 15. 

4-4 în al doilea set: Nadal oprește șirul de 4 game-uri al lui Djokovic, cu un hold în prelungiri, făcut cu emoții. 

3-4 în al doilea set: Djokovic rezistă în prelungirile game-ului și preia conducerea pentru prima dată în meci. 4 game-uri la rând reușite de numărul 1 ATP: 

3-3 în al doilea set: Un game cât un set ca greutate psihologică, mai lung de un sfert de oră, se încheie cu break pentru Novak Djokovic, iar Nadal se vede egalat, după ce a condus cu 3-0. În acest game, Nadal a fost avertizat pentru tragere de timp, la serviciu. 

3-2 în al doilea set: Liderul ATP leagă primele puncte jucate cu o încredere înaltă și face al doilea game la rând. Nadal rămâne cu avantajul unui break. 

3-1 în al doilea set: Novak Djokovic recuperează unul dintre break-urile pierdute. 

3-0 în al doilea set: Rafael Nadal, tenis magic în venirile sale la fileu: ajunge bine la fiecare scurtă trimisă de Djokovic și le folosește agresiv, cu o sincronizare diabolică, pentru a tranșa punctele în favoarea sa. Acoperirea la fileu a sârbului a lăsat de dorit în multe momente, dar, parțial și pentru că deciziile tactice luate de Nadal au fost imprevizibile și eficiente. 

Nadal are două break-uri avantaj și în setul 2, după doar trei game-uri. 

2-0 în al doilea set: Nadal joacă un tenis fără greșeală în aceste momente: deplasarea în teren, passing shot-urile, scurtele, ruperile de ritm, varietatea în joc, toate contribuie la conturarea unui Rafa Nadal imposibil de oprit, în aceste clipe ale jocului. 

1-0 în al doilea set: Rafael Nadal face break, după 13 minute trecute de la startul setului secund și își asigură încă o injecție de moral, care îl poate propulsa și în această manșă. 


6-2 în primul set: GAME & PRIM SET, NADAL! Cu 63% din punctele jucate cu prima servă câștigate, Nadal confirmă un set jucat inteligent la servă, dar mai ales la retur, unde a câștigat 44% din puncte. Cu 12 winnere și 6 erori neforțate, Rafa Nadal a jucat, probabil, cel mai bun set al turneului, până în acest moment, comparabil doar cu setul decisiv al meciului cu Felix Auger-Aliassime.

5-2 în primul set: Djokovic face hold la cincisprezece, dar misiunea sa de a reveni în primul set se anunță extrem de complicată, având de recuperat nu unul, ci două break-uri. 

5-1 în primul set: Nadal își ține serviciul fără nicio emoție și mai are nevoie de un singur game pentru a câștiga setul întâi.

Primul set are o valoare crucială în istoricul meciurilor directe dintre Nadal și Djokovic: în 50 din cele 58 de partide, învingătorul din manșa întâi a sfârșit prin a câștiga meciul. 

4-1 în primul set: Rafa Nadal mai trimite un forehand în lung de linie direct câștigător pentru a-și procura al doilea break în doar cinci game-uri. 

3-1 în primul set: Nadal salvează mingi de break consecutive și avansează cu serviciul, pentru a pune din nou avantaj de două game-uri pe tabelă. 

2-1 în primul set: Djokovic răspunde începutului entuziasmant al lui Nadal cu un hold la zero. 

2-0 în primul set: Sincronizarea loviturilor funcționează excelent pentru Nadal în debutul partidei. Confirmă break-ul, cu un game la treizeci. 

1-0 în primul set: Tenis pasionant, încă din primele schimburi de mingi: Nadal reușește break-ul, după zece minute de joc. 


Rafael Nadal și Novak Djokovic se întâlnesc, în sferturile Roland Garros 2022 pentru a contura cel de-al 59-lea episod al celei mai pasionante rivalități a ultimului deceniu în tenisul global.

Djokovic conduce cu 30-28 scorul meciurilor directe și a câștigat cea mai recentă partidă cu Nadal, derulată în semifinalele ediției precedente a Grand Slam-ului parizian, scor 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2. 

Va fi al zecelea meci pe zgura pariziană între Nadal și Djokovic, unde tenismenul spaniol conduce cu 7-2, dar Djokovic rămâne singurul tenismen care l-a învins pe Nadal la Roland Garros în minim de seturi (sferturi, 2015). 

Nadal vs. Djokovic, 10-7 în turneele de mare șlem

  • Australian Open: 2-0 pentru Novak Djokovic
  • Roland Garros: 7-2 pentru Rafael Nadal
  • Wimbledon: 2-1 pentru Novak Djokovic
  • US Open: 2-1 pentru Rafael Nadal

Surprinzător, Novak Djokovic s-a impus în două din cele mai recente trei dueluri cu Rafael Nadal la Roland Garros. L-a învins cu 7-5, 6-3, 6-1 în sferturile ediției 2015, 3-6, 6-3, 7-6, 6-2 în semifinala din 2021 și a pierdut cu 6-0, 6-2, 7-5 în finala din 2020. 

Rafael Nadal își menține însă un avantaj considerabil în meciurile jucate pe zgură cu Novak Djokovic, 19-8, notează Tennis.com.

Novak Djokovic, singurul tenismen care l-a învins de două ori pe Rafael Nadal, la Roland Garros

109-3 este palmaresul „Regelui Zgurii”, Rafael Nadal la Roland Garros. Rafael Nadal a pierdut două meciuri cu Novak Djokovic (sferturi 2015 și semifinale 2021) și în optimile ediției 2009, cu Robin Soderling, 6-2, 6-7, 6-4, 7-6. 

Nadal la Roland Garros este tenismenul cu cel mai mare procentaj al victoriilor, raportat la totalul partidelor jucate într-un turneu de mare șlem, depășindu-i, în această ediție, pe Roger Federer, la Wimbledon, dar și pe Novak Djokovic, la Australian Open. 

Statistica surpriză: câștigătorul primului set a câștigat 50 din ultimele 58 de meciuri

Aparent, primul set poartă cu sine o greutate deosebită, în istoricul meciurilor directe între Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Învingătorul manșei inițiale s-a impus în 50 dintre ultimele 58 de meciuri directe.

Rafael Nadal - Novak Djokovic se joacă marți, 31 mai, după ora 21:45, în sesiunea de seară pe Arena Philippe-Chatrier.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!